احمد الشرع، رهبر جدید سوریه، روز یکشنبه ۲۹ دسمبر (نهم جدی) در مصاحبهای با تلویزیون العربیه متعلق به عربستان سعودی گفته است که نیروهای محلی تحت رهبری کردها که با مخالفت ترکیه مواجه هستند، باید در اردوی ملی سوریه مدغم شوند.
الشرع گفت: سلاحها تنها در دست دولت باشد. هر کسی مسلح است و واجد شرایط پیوستن به وزارت دفاع است، از آنان استقبال میکنیم...ما مذاکرات و دیالوگ را با نیروهای واحد حراست از مردم، باز خواهیم کرد تا شاید از این طریق راه حل مناسبی را پیدا کنیم."
پیش از این، ادارهٔ جدید سوریه به تاریخ ۲۴ دسمبر با نشر اعلامیهای گفت که الشرع، رهبر گروه هیات تحریر الشام، با سران گروههای شورشی پیشین به توافق رسیده است تا این گروهها منحل شده و افراد آن در چوکات وزارت دفاع سوریه مدغم شوند.
محمد البشیر، صدر اعظم موقت سوریه، حدود دوهفته قبل گفته بود که ساختار وزارت دفاع آن کشور تجدید شده و متشکل از گروههای شورشی پیشین و افسرانی خواهد بود که در شکست اردوی رژیم بشارالاسد نقش داشتند.
این اظهارات رهبر جدید سوریه یک روز پس از آن بیان شد که وزیر خارجهٔ ترکیه در یک تماس تیلفونی به انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحده، گفت که جنگجویان کرد سوریه که در جنگ بر ضد گروه دولت اسلامی (داعش) برای امریکا ضروری پنداشته میشوند، نمیتوانند در سوریه پناه بگیرند.
سخنگوی وزارت خارجۀ ترکیه گفته است که فیدان به بلینکن گفت که انقره از تلاشهای حاکمان جدید سوریه برای حفظ تمامیت ارضی و امنیت این کشور حمایت میکند. او همچنین در این تماس تیلفونی گفت که همکاری با حکومت جدید سوریه برای تضمین ثبات و تکمیل دوره انتقال به صورت منظم ضروری است.
ترکیه بر ضد شبهنظامیان کرد سوری موسوم به واحدهای حراست مردم (YPG) و شاخه سیاسی آن حزب اتحاد دموکراتیک (PYD) میجنگد و این گروه را سازمان تروریستی میخواند.
انقره این سازمانها را بخشی از حزب کارگران کردستان (PKK) تلقی میکند، حزبی که درسال ۱۹۸۴ شورش علیه ترکیه را آغاز کرده و خواهان خودمختاری است. ترکیه، ایالات متحده و اتحادیه اروپا حزب کارگران کردستان را به عنوان یک سازمان تروریستی میشناسد.
انقره گروههای کرد را مسوول انفجارها و حملات در ترکیه خوانده است، اما گروههای کرد در اکثر موارد چنین اتهامات را رد کرده اند.
ترکیه از سال ۲۰۱۶ به اینسو، موجی از حملات را بر سوریه راه اندازی کرده است. انقره در جریان این حملات، علاوه بر ملیشههای کرد و تندروان گروه دولت اسلامی یا داعش، نیروهای وفادار به بشارالاسد، رییس جمهور سوریه، را نیز هدف قرار داده است.
اما واشنگتن مدتهاست که نیروهای دموکراتیک سوریه را برای جلوگیری از ظهور مجدد جهادگرایان در این منطقه مهم میداند. این نیروها در سال ۲۰۱۹ جنگی را رهبری کردند که منجر به شکست گروه دولت اسلامی (داعش) شد.
در تهیهٔ این مطلب از گزارش خبرگزاری فرانس پرس استفاده شده است.
گروه