مسوولان شهر نیویارک ایالات متحدهٔ امریکا میگویند، طی یک سال گذشته حدود ۹۰ هزار مهاجر از سرحد جنوبی ایالات متحده به این شهر رسیده و سبب ''بحران کمبود سرپناه'' شده است.
از هوتل روزولت در وسط محله منهتن در شهر نیویارک به عنوان مرکز رسیدگی به قضایای مهاجرین برای پناهگاه های شهری استفاده میشود. اما با ورود مهاجرین تازه به این شهر، اکنون پناهگاه ها گنجایش بیشتری ندارد و مهاجرین در پیاده روها خوابیده اند و منتظر کمک استند.
از اواخر جولای، هزاران مهاجر از ایالت تکزاس در سرحد با مکسیکو، به نیویارک و دیگر ایالت های امریکا با بسها منتقل شده اند.
شمار زیادی این مهاجران که از کشورهای افریقایی و امریکای لاتین میایند، انگلیسی صحبت کرده نمی توانند. آنان میگویند که در سرحد برای بسیاری از آنان گفته شده که میتوانند در شهر نیویارک پناهگاه بیابند.
ان ویلیامز ایسوم، معاون شاروال نیویارک در امور صحی و خدمات انسانی، این وضعیت را برای شهر نیویارک "نامنصفانه" میخواند.
ایسوم گفت: "من فکر میکنم که حکومت فدرال باید در این بحران خط مقدم قرار بگیرد و آگاهی داشته باشد که مشکل در کجا است، چه اتفاقی میافتد و مردم به چه چیزی نیاز دارند؟"
فعالان حقوق مهاجرین به دنبال تسریع روند صدور جواز موقت کار برای مهاجرین استند تا آنها بتوانند پولی برای خرید غذا و محل اقامت شان به دست بیاورند.
مراد عوده، از نهاد موسوم به "ایتلاف مهاجرت" در نیویارک میگوید: "تعداد [مهاجران] افزایش یافته است. اما دیدن اینکه ما هنوز هم با ذهنیت پاسخ اضطراری به عوض اجرای برنامه های دایمی، عمل می کنیم، بسیار ناراحت کننده است."
اریک ادمز، شاروال نیویارک، به طور مرتب پناهگاه ها را بازرسی میکند و ماه هاست که از اداره بایدن درخواست کمک کرده است.
گروه