لینک های دسترسی

Breaking News

نایجریا ادعای خلافت خواندن شمال آن کشور را رد کرد


مقامات نایجریایی صحت ویدیویی را که تندروان نایجریایی مبنی بر ایجاد خلافت اسلامی در یک شهر و قریه های اطراف به نشر سپرده اند، رد می کنند. اما برخی از رهبران مذهبی می گویند که با گذشت هر روز بوکوحرام قوی و قوی تر می شود و حکومت باید مذاکرات متروک را دوباره آغاز کند.

ویدیوی تا‏‏‏زه تندروان نایجریایی مانند سابق اسرار آمیز بوده و شخصی را نشان می دهد که خود را رهبر بوکوحرام و ابوبکر شیکاو که در اطراف آن دو مرد نقاب پوش و تفنگ و یک موتر تیزرفتار قرار دارد، معرفی می کند.

شیکاو می گوید که بوکو حرام شهر گووزا را تسخیر نموده که در ماههای اخیر شاهد حملات متعدد شورشیان بوده و امیر محلی آنجا نیز درین جا در ماه می کشته شده است.

در این ویدیو بعدا صحنه هایی از تسخیر شهر و یک مرکز نظامی به نمایش گذاشته شده است.

جنگنده ها راه خود را در داخل یک منطقه روستایی که دوطرف آنرا ساختمان ها احاطه کرده است باز می کنند و سوار بر لاری های نظامی حرکت کرده و شلیک های هوایی ظفرمندی درهوا طنین انداز است و موزیک نیز در ویدیو به نشر می رسد.

کسانی که درین ویدیو نشان داده می شوند جنگنده های بوکوحرام اند و معلوم نیست آنها بالای چه چیز شلیک می کنند.

دیدگاه تحلیلگران

برخی از تحلیلگران می گویند این شیوه داخل شدن داخل قصبات و قریه ها نوع معمول بوکو حرام است که مردم را وادار به جنگ می سازند.

یان پیری از یک کمپنی امنیتی در برلین می گوید "آنها به وسعت ساحات شان اضافه کرده و بداخل مناطق جدید می روند و آنجا را تسخیر می کنند و در آنجا پسران جوان را که برای این ساحات ضرورت دارند با خود می برند. "

ملل متحد می گوید که ٦٥٠٠٠٠ تن از سبب جنگ بوکوحرام فرار کرده اند، و این گروه هزارها تن را کشته اند و این به سبب تعمیل قوانین سخت گیرانه اسلامی می باشد.

برخی از رهبران مذهبی می گویند که درشمال نایجریا مردم غیر از فرار چاره ای ندارند.

مالام عبدالحی بی یرو، سخنگوی شورای عالی شریعت در نایجریا می گوید "حکومت فدرالی برای تان امنیت فراهم کرده نمی توانند و خودت باید به خود و به خانواده ات امنیت فراهم کنی."

اما مقامات نایجریایی می گویند که این ویدیوی جدید اعتبار ندارد و اینکار شیکاو را سخن میان تهی می دانند.

عملیات برای سرکوبی تندروان

در عین حال، جنرال کرس اوکلولاد، سخنگوی وزارت دفاع نایجریا می گوید که عملیات مناسب نظامی را براه می اندازند تا در مناطقی که باندیت ها فعال اند امنیت تامین شود.

در حالی که اردوی نایجریا به جنگ خویش ادامه میدهد برخی از رهبران می گویند که ازدیاد واقعات آدم ربایی ازمیان سایر مسایل یکی از دلایلی است که حکومت خواهان مذاکرات صلح گردیده است. درگذشته این مسئله قابل بحث پنداشته نمی شد.

در میان صدها مرد، زن و طفلی که امسال ربوده شده اند، دوصد دختر مکتب نیز شامل می باشد که در شهر چیبوک در ماه اپریل صورت می گیرد. این آدم ربایی توجه عمومی را بخود جلب کرده است اما دختران هنوز مفقود اند.

یکی از کشیشان به نام یوهانا بورو از بنیاد اعاده صلح و آشتی در نایجریا می گوید که حکومت باید امام مساجد و رهبران محلی را برای مذاکره با شورشیان بفرستد.

یوهانا بورو می گوید "بوکو حرام، دایم از حاکمیت سنتی و رهبران مذهبی استقبال می کند و آنها باید برای مذاکره بشتابند. چرا حکومت نمی خواهد نقش خود را بخوبی ایفا کند."

در ویدیوی تازه تندوران نایجریایی، شیکاو از کلمات زهراگین خویش بر ضد گروه های گزمه یاد آوری کرده و گفت که کسانی که از خانه های خویش دفاع می کنند و با بوکو حرام مخالفت می کنند درین صورت به نام خدا کشته شده می توانند.

بوکو حرام در حالی از ایجاد خلافت اسلامی سخن می گوید که درین اواخر ابوبکر بغدادی در بخشهایی از سوریه و شمال عراق دولت اسلامی را ایجاد کرده و قوانین شریعت اسلامی را درآن تعمیل می کند. او از تمام مسلمانها خواستار پذیرش سلطه خویش شده است.

ادعای خلافت اسلامی توسط تندروان نایجریایی درحالی صورت گرفته است که در افغانستان نیز در دهه نود میلادی ملامحمد عمر رهبر طالبان امارت اسلامی را در افغانستان اعلام کرده بود و خود را امیرالمومنین خواند.

در همین حال، در بعضی از مناطق شمال عراق و بخش هایی از سوریه، ابوبکر بغدادی، رهبر گروه دولت اسلامی درآن مناطق خلافت اسلامی اعلام کرده و خود را رهبر مسلمانان خوانده است.

XS
SM
MD
LG