لینک های دسترسی

Breaking News

دو اقتصاددان امریکایی برندۀ جایزۀ نوبل اقتصاد شدند


پاول میلگروم و رابرت ویلسن، دو اقتصاددان امریکایی به خاطر "بهبود تیوری مزایده و اختراع طرح‌های جدید حراج" به گونۀ مشترک برندۀ جایزۀ نوبل اقتصاد ۲۰۲۰ شدند.

اکادمی نوبل روز دوشنبه ۱۲ اکتوبر (۲۱ میزان) اعلام کرد که این دو استاد پوهنتون استنفورد امریکا تحقیقات خلاقانه را در مورد کارهای داخلی حراج‌خانه ها انجام داده و برای حراج کالاها و خدماتی که فروش و عرضۀ آن به گونۀ سنتی دشوار است، طرح‌های جدید را ایجاد کردند.

مقام‌های امریکایی یکی از روش‌های حراج این دو اقتصاددان را در سال ۱۹۹۴ برای فروش فریکونسی‌های رادیویی برای گردانندگان مخابرات به کار بردند و سپس شمار زیاد کشورها از این شیوه کار گرفتند.

اکادمی نوبل همچنین گفته است که آقای میلگروم روش‌های خلاقانۀ مزایده را برای چندین طرح شناخته شدۀ حراج ایجاد کرده است که "به فروشندگان درآمد بلندتر از حد متوقع" را نصیب می‌کند، آنهم به گونه‌ای که به داوطلبان فرصت می‌دهد تا در هنگام مزایده در مورد نرخ‌های داوطلبان دیگر بیشتر بدانند.

آقای ویلسن که ۸۳ سال عمر دارد و زمانی که آقای میلگروم محصل وی بوده است، با ابراز خرسندی گفته است که پس از دریافت جایزۀ نوبل اقتصاد، واقعاً تحریک شده اند تا تیوری‌های خویش را با روش بسیار عملی برای بهبود روندهای مختلف اقتصادی به کار ببندند.

رابرت ویلسن در مصاحبه با خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته است که نابغه‌ای که در ابداع تیوری‌های جدید مزایده و طرح‌های حراج‌خانه‌ها نقش داشته است، در واقع میلگروم بوده است.

افزون بر مدال طلای نوبل اقتصاد، مبلغ ۱.۱ میلیون دالر جایزۀ نقدی به این دو اقتصاددان امریکایی داده خواهد شد که مساویانه بین آنان تقسیم می‌شود.

جایزۀ نوبل در بخش‌های طب، فزیک، کیمیا، ادبیات و صلح به خواست الفرد نوبل، یک صنعتکار ثروتمند سویدنی و مخترع دینامیت ایجاد شد. نخستین جایزۀ نوبل در سال ۱۹۰۱ درست پنج سال پس از مرگ نوبل تفویض شد.

جایزۀ نوبل اقتصاد که به نام رسمی "جایزۀ بانک سویدن در علوم اقتصاد" برای یادبود از الفرد نوبل شناخته می شود، نه به خواست نوبل بلکه در سال ۱۹۶۸ از سوی بانک مرکزی سویدن ایجاد شد.

با اینحال، این جایزه در کنار سایر جوایز نوبل تفویض شده و معیار انتخاب برندگان آن نیز شبیه سایر جوایز نوبل است.

XS
SM
MD
LG