کوریای شمالی روز دوشنبه ۱۰ جولای (۱۹ سرطان) برنامههای واشنگتن برای استقرار یک تحت البحری مجهز با میزایل هستهای در نزدیکی شبه جزیره کوریا را محکوم کرد.
سخنگوی وزارت دفاع کوریای شمالی همچنین گفته است که ایالات متحده بر اساس پلان از قبل تعیین شده کشتی تحت البحری مجهز با میزایل هستهای خود را در شبه جزیرهٔ کوریا مستقر کرده که تهدید جدی را متوجه امنیت منطقه و جهان میکند.
بر اساس اعلامیهٔ سخنگوی وزارت دفاع کوریای شمالی ''وضعیت کنونی به طور واضح به اثبات میرساند که اقدامات تحریک آمیز ایالات متحده، اوضاع شبه جزیرهٔ کوریا را به آستانهٔ منازعهٔ هستهای نزدیک میکند."
ایالات متحده در ماه اپریل سال روان میلادی گفت که احتمالاََ یک تحت البحری مجهز با میزایل بالستیک هستهای را به بندر کوریای جنوبی اعزام کند، اما تاریخ دقیق آن را مشخص نکرد.
پیونگ یانگ همچنین گفته است که واشنگتن با پرواز یک طیارهٔ جاسوسی امریکا در منطقه، حریم هوایی کوریای شمالی را نقض کرده است.
سخنگوی وزارت دفاع کوریای شمالی با نشر اعلامیهای گفته است که ماه گذشته پروازهای ''تحریکآمیز'' یک طیارهٔ جاسوسی ایالات متحده در منطقه صورت گرفت و یک طیارهٔ تجسسی امریکا ''چندین بار'' وارد حریم هوایی آن کشور شد.
سخنگوی وزارت دفاع کوریای شمالی با اشاره به سرنگونی یک طیارهٔ ایالات متحده در منطقه هشدار داده گفت که''هیچ تضمینی وجود ندارد'' که پیونگ یانگ مانند گذشته طیارهٔ تجسسی امریکا را سقوط ندهد.
این مقام وزارت دفاع کوریای شمالی همچنین هشدار داد که ایالات متحده هزینه جاسوسی هوایی "دیوانه وار" خود را خواهد پرداخت.
کوریای شمالی از سال ۲۰۲۲ تا حالا بیش از ۱۰۰ میزایل بالستیک، به شمول میزایلهای قاره پیما، را آزمایش کرده است.
کوریای شمالی همچنان به تاریخ ۳۱ ماه می ۲۰۲۳ یک راکت حامل ماهوارهٔ جاسوسی آن کشور را پرتاب کرد، اما لحظاتی پس از پرتاب، آن را به دلیل نقص فنی در بحر سقوط داد.
کوریای شمالی اعلام کرده که ماهواره جاسوسی را به خاطر ایجاد توازن برای حضور نظامی روز افزون ایالات متحده در منطقه ساخته است. پیونگ یانگ گفته است که از طریق ماهوارهٔ جاسوسی فعالیتهای نظامی ایالات متحده را زیر نظارت قرار خواهد داد.
کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی، در ماه اپریل گفته بود که کشورش باید چندین ماهواره جاسوسی نظامی را پرتاب کند تا توانایی خود را در قسمت جمعآوری معلومات استخباراتی تقویت کند.
توسعهٔ ماهوارهٔ جاسوسی در صدر اولویت رهبر کوریای شمالی قرار دارد. پیونگ یانگ تعهد کرده است که به زودی یک ماهواره دیگر را پرتاب خواهد کرد.
رهبر کوریای شمالی همچنین ایالات متحده و کوریای جنوبی را متهم کرده است که زیر نام تقویت اتحاد شان، تمرینات نظامی "خصومتآمیز" را گسترش داده اند.