نظر، یک تن از معتادان در ولسوالی شغنان ولایت بدخشان میگوید که دوستان بد و عدم آگاهی موجب شد تا معتاد شود.
نظر ۲۵ سال است که مواد مخدر مصرف میکند و در این مدت دوبار موفق شده که آن را ترک کند و به زندگی عادی برگردد اما فقر، همنشینی با دوستان معتاد او را دوباره به مصرف مواد مخدر کشانیده است.
او به صدای امریکا گفت:" ۱۰ الی۱۲ساله بودم که پدرم فوت کرد و مکتب را ترک کردم تا کارکنم، در این مدت از درد زیاد به دوستانم پناه بردم ،بیخبر ازاینکه آنها معتاد هستند، ومرا هم تشویق به استفاده مواد کردند و دیری نگذشت که معتاد به موادمخدر شدم که راه برگشت ندارم ،شب و روزم درپیدا کردن موادسپری می شود".
شمار زیادی از معتادان در ولایت بدخشان فقر ،بیکاری ومشکلات خانوادگی را از دلایل عمدهٔ رو آوردن به مواد مخدر گفتهاند و به دلیل ترک از سوی خانواده در زیرپلها، مغاره ها و جاهای مخروبه بدون سرپناه زندگی می کنند.
نظر در ادامه گفت:زمانیکه معتادشدم در ابتدا تریاک وحالا کرستال و شیشه استفاده میکنم و این مواد را بیشتر اوقات از طریق پیچکاری زرق میکنم تا دردم تسکین شود. در زیرپل وصخره ها دنبال مواد مخدر گرسنه ولب تشنه میگردم."
شماری از معتادان میگویند که با آنکه آنان به شفاخانهٔ مراقبت از معتادان مراجعه کردهاند اما مسوولان این شفاخانه به آنان گفته که بنا به نبود بودجه نمی توانند آنان را تحت درمان قرار دهند.
عبدالسلام حنفی، معاون رییس الوزرای حکومت طالبان به تازگی گفته است که حدود پنج میلیون نفر در افغانستان به مواد مخدر معتاد استند که از جمله یک میلیون آنان زنان و کودکان میباشند.
اخیراً وزارت داخلهٔ طالبان کمپاینی را برای معالجه معتادان در کابل و شماری از ولایات افغانستان راه اندازی کرده است. این وزارت در ماه نومبر گفته بود که هزاران معتاد را جهت معالجه به مراکز درمانی در کابل منتقل کرده است.