لینک های دسترسی

Breaking News

تظاهرات دانشجویان علیه جنگ غزه به چندین کشور گسترش یافته است


اعتراض حامیان فلسطین در آسترالیا
اعتراض حامیان فلسطین در آسترالیا

موجی از اعتراضات به طرفداری از فلسطینی‌ها که نخست در دانشگاه کولمبیا نیویارک آغاز شده بود و به سرعت به سایر دانشگاه‌ها و کالج‌های امریکا گسترش یافت، اکنون به چندین کشور دیگر گسترش یافته است.

دانشجویان معترض خواستار آتش بس فوری در غزه بوده و از دانشگاه ها میخواهند تا روابط اکادمیک و مالی خود را با اسراییل قطع کنند.

حملات اسراییل پس از آن بر غزه آغاز شد که تندروان حماس به تاریخ هفتم اکتوبر سال گذشته بر اسراییل حمله کردند که در آن به گفتهٔ‌ مقامات اسراییلی ۱۱۷۰ نفر کشته شدند.

در حملات انتقامجویانهٔ اسراییل که نزدیک به هفت ماه از آن می‌گذرد، به گفتۀ مقام‌های وزارت صحت غزه که در کنترول حماس است، نزدیک به ۳۵هزار فلسطینی، عمدتاً زنان و کودکان، کشته شده اند.

ایالات متحده

محصلین از ۱۷ اپریل در کم از کم ۴۰ دانشگاه و کالج ایالات متحده تجمع کرده و اغلب خیمه‌هایی را در اعتراض به افزایش تعداد کشته‌ها در نوار غزه برپا کرده اند.

رسانه‌های امریکایی گزارش داده اند که در جریان این تظاهرات حد اقل دو هزار نفر بازداشت شده اند.

در روزهای اخیر، پولیس به درخواست مسوولین دانشگاه‌ها، چندین کمپ معترضین، از جمله در دانشگاه نیویارک، را به زور برچیدند. معترضین پوهنتون کولمبیای نیویارک از خشونت پولیس هنگام پاکسازی خیمه‌های تحصن شکایت کردند.

در دانشگاه کالیفورنیا در لاس انجلس، صدها منسوب پولیس یک کمپ را تخلیه کردند، موانع را فرو ریختند و بیش از ۲۰۰ معترض را بازداشت کردند.

روزنامه کوالییر دیلی گزارش داده که ده‌ها منسوب پولیس با تجهیزات ضد شورش از اسپری‌های کیمیاوی برای متفرق کردن حامیان فلسطینی در دانشگاه ویرجینیا استفاده کردند.

دانشگاه برون در ایالت رود آیلند با دانشجویان به توافق رسید تا کمپ شان را در ازای قطع مراوده با "شرکت‌هایی که نسل‌کشی در غزه را تسهیل می‌کنند یا از آن سود می‌برند"، جمع کنند.

جوبایدن، رییس جمهور ایالات متحده روز پنجشنبه از حق اعتراضات صلح آمیز دفاع کرد، اما تاکید کرد که "نظم باید حاکم باشد."

او در قصر سفید گفت: "اختلاف نظر برای دموکراسی ضروری است. اما اختلاف هرگز نباید به بی‌نظمی منجر شود."

فرانسه

پولیس فرانسه روز جمعه به زور دانشجویانی را که در صحن دانشگاه ساینس‌پو، بزرگترین دانشگاه علوم سیاسی این کشور کمپ تحصن برپا کرده بودند، اخراج کرد. مقامات گفتند که ۹۱ نفر را بازداشت کرده اند.

ژان بسیرز، رییس موقت دانشگاه ساینس‌پو درخواست دانشجویان برای بررسی ارتباط این دانشگاه با دانشگاه‌های اسراییل را رد کرد.

در همین حال اتحادیهٔ دانشجویان یهودی در فرانسه نیز یک "میز گفتگو" را در دانشگاه سوربون فرانسه برپا کرده بودند.

جوان اسفار، نویسندهٔ کتاب‌های مصور که به عنوان سخنران مهمان دعوت شده بود، گفت: "دانشجویان یهودی در این گفتگو جای خود را دارند." او گفت که می‌داند چرا دانش‌آموزان از آنچه در شرق میانه می‌گذرد خشمگین استند.

در دانشگاه پاریس-دوفین، مسوولین کنفرانسی را که ریما حسن، کارشناس فرانسوی-فلسطینی حقوق بین المللی راه اندازی کرده بود، لغو کردند. ریما همواره در محکومیت "نسل کشی" در غزه صدا بلند کرده است. این ممنوعیت که به دلیل خطر بی نظمی عامه وضع شده بود، توسط مقامات قضایی لغو شد.

امانویل مکرون، رییس‌جمهور فرانسه روز شنبه ممنوعیت‌ در دانشگاه‌ ساینس‌پو و دیگر دانشگاه‌های فرانسه را که منجر به "جلوگیری از مناظره‌ها" شد، محکوم کرد.

آلمان

پولیس روز جمعه دانشجویان معترض را از دانشگاه هومبولت در مرکز برلین خارج کرد. پولیس گفت که تعدادی از معترضین پس از امتناع از رفتن به مکان دیگری، به زور از محل خارج شدند.

کای وگنر، شاروال برلین از این اعتراض انتقاد کرد و در شبکهٔ ایکس گفت که این شهر نمی‌خواهد رویدادهایی مانند حوادث ایالات متحده یا فرانسه را ببیند.

کانادا

دانشجویان در چندین شهر از جمله مونتریال، اتاوا، تورنتو و ونکوور علیه جنگ غزه تظاهرات کردند.

صدها اعتراض کننده در بزرگترین کمپ تحصن، در دانشگاه مک‌گیل مونتریال، تجمع کردند. آنها تعهد کرده اند که تا زمانی که مک‌گیل تمام روابط مالی و اکادمیک خود را با اسراییل قطع نکند، در آنجا بمانند.

معترضان طرفدار فلسطینیان روز پنجشنبه در محوطه دانشگاه تورنتو نیز دست به تحصن زدند. معترضان حصاری را که دانشگاه برای جلوگیری از تحصن آنها پیشبینی کرده بود، دور زدند و در محوطه ده‌ها خیمه برپا کردند.

آسترالیا

صدها تن از حامیان فلسطینی‌ها و اسراییل روز جمعه در دانشگاه سیدنی با سر دادن شعار و به اهتزاز درآوردن پرچم‌ها، مقابل هم قرار گرفتند. به جز از چند مورد مشاجره، اعتراضات به آرامی به پایان رسید.

معترضین طرفدار آتش‌بس در غزه از ۱۰ روز بدینسو در مقابل پوهنتون سیدنی کمپ برپا کرده اند. آنها خواهان قطع روابط دانشگاه سدنی با موسسات اسراییلی و رد کمک مالی از سوی شرکت های تسلیحاتی هستند.

ایرلند

دانشجویان کالج ترینیتی دانشگاه دوبلین روز جمعه کمپ تحصن بر پا کرده و این اعتراض را "کمپ همبستگی با فلسطین" توصیف کردند.

مکسیکو

ده ها دانشجو در UNAM، بزرگترین دانشگاه مکسیکو روز پنجشنبه کمپی برپا کردند و شعارهای "فلسطین آزاد" و "فلسطین غلبه خواهد کرد" را سر دادند.

آنها از دولت مکسیکو می‌خواهند که تمام روابط خود را با اسراییل قطع کند.

سویس

حدود ۱۰۰ دانشجو از روز پنجشنبه به اینسو دروازه ورودی ساختمانی در دانشگاه لوزان را اشغال کرده و خواهان تحریم اکادمیک اسراییل و آتش بس فوری در غزه هستند.

این تحصن مسالمت آمیز قرار است تا روز دوشنبه ادامه داشته باشد.

گروه

XS
SM
MD
LG