لینک های دسترسی

Breaking News

تلاش پاکستان برای سرکوب 'تندروان و جدایی طلبان' در مرز با افغانستان


حکومت پاکستان گفته است که حصارکشی در مرز افغانستان را به زودی تکمیل می کند
حکومت پاکستان گفته است که حصارکشی در مرز افغانستان را به زودی تکمیل می کند

اردوی پاکستان در هفته‌های اخیر عملیات نظامی را در امتداد مرز افغانستان راه اندازی کرده و هدف آنرا "سرکوب خشونت تندروان اسلام‌گرا و جدایی طلبان" عنوان کرده است.

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که عملیات نظامی اردوی پاکستان پس از آن گسترده شد که تندروان حملات‌ شان را در مناطق مرزی افزایش دادند.

نظامیان پاکستان گفته اند که اسلام‌گرایان و گروه‌های جدایی طلب در یک ماه گذشته دست‌کم، ۱۴ سرباز پاکستانی را کشته اند و ادعا کرده اند که سه تن این سربازان توسط افرادی کشته شده اند که از افغانستان وارد قلمرو پاکستان شده بودند.

اما طالبان که حال بر افغانستان مسلط شده اند،‌ این ادعا را رد کرده اند.

بر اساس خبرگزاری رویترز، با وجودیکه طالبان اطمینان داده اند از قلمرو افغانستان بر ضد هیچ کشوری استفاده نخواهد شد، مناقشه‌های مرزی که از چندین دهه به این‌سو ادامه داشته است، می‌تواند روابط میان دو کشور را تضعیف کند.

نظامیان پاکستانی گفته اند که در جریان برخورد قوای آن کشور شش شورشی روز چهار شنبه در ایالت بلوچستان غنی از منابع طبیعی کشته شدند.

نظامیان پاکستان با نشر اعلامیه‌ای گفته اند: "عملیات برای حذف افرادیکه مرتکب اعمال تروریستی در پاکستان می شوند،‌ ادامه خواهد یافت."

یک مقام امنیتی پاکستان به خبرگزاری رویترز گفته است که اسلام‌آباد بر اساس معلومات استخباراتی، عملیاتی را در امتداد مرز افغانستان راه‌اندازی کرده است تا از ورود تندروان به داخل آن کشور جلوگیری شود.

بر اساس گزارش رویترز، بخش اعظم مناطق سرحدی پاکستان برای چندین دهه از کنترول اسلام‌آباد بیرون بود و این مناطق توسط قبایل پشتون کنترول می‌شد.

اما یک مقام دیگر پاکستانی به خبرگزاری رویترز گفته است که اسلام‌آباد حال مصمم است تا همه فعالیت‌های تندروان را در مناطق پشتون‌نشین خاتمه بدهد، این مناطق را زیر کنترول خود بیاورد و خطوط سرحدی میان دو کشور را از طریق حصار کشی از هم جدا کرده و سیستم کنترول سرحدی را تقویت کند.

اما ملا یعقوب، سرپرست وزارت دفاع حکومت طالبان گفته است که حکومت این گروه به هیچ کسی اجازه نداده است که در مرز میان دو کشور حصار کشی کند. آقای یعقوب هفتهٔ گذشته در جریان مصاحبه‌اش با رادیو تلویزیون افغانستان گفت: "ما در مورد حصار کشی کدام تصمیمی نگرفته‌ایم."

باوجودیکه پاکستان در ۲۰ سال گذشته متحد ایتلاف به رهبری ایالات متحده در جنگ افغانستان بود،‌ این کشور همواره روابط خوب با طالبان را حفظ کرده بود.

اما حال که پاکستان با خشونت اسلام‌گرایان و جدایی طلبان پاکستان مواجه است، خواست این کشور از طالبان افغان مبنی بر کنترول سرحدات در عمل پیاده نشده است.

بر اساس گزارش رویترز،‌ مقام‌های پاکستانی که از حملات تندروان و جدایی طلبان به ستوه آمده اند، بر طالبان افغان فشار وارد کرده اند تا فضا و منابع را در اختیار تندروان قرار ندهند.

رویترز گزارش داده است که معید یوسف، مشاور امنیت ملی پاکستان، این موضوع را چندین با در جریان سفرش به کابل به مقام‌های طالبان گوش‌زد کرد. اما دفتر آقای یوسف به پرسش در این مورد، پاسخ نداد.

مقام‌های طالبان در کابل گفته اند که در حملات پاکستان از قلمرو افغانستان استفاده نشده است و ابراز امیدواری کرده اند که این مشکل از طریق گفتگو‌ها حل شود.

عنایت الله خوارزمی، معاون سخنگوی وزارت دفاع طالبان، به خبرگزاری رویترز گفته است:"ما تلاش می‌کنیم تا این تحرکات را از طریق دپلوماتیک حل کنیم."

طالبان افغان در اواخر سال گذشته تلاش کردند تا شرایط گفتگو را میان حکومت پاکستان و تحریک طالبان پاکستان (طالبان پاکستانی) را تسهیل کنند. اما این گفتگو‌ها پس از چند هفته با ناکامی مواجه شد.

XS
SM
MD
LG