اداره قطار آهن پاکستان روز دوشنبه ۱۱ نومبر (۲۱ عقرب) پس از آن تمامی خدمات ریل را در ایالت ناآرام بلوچستان متوقف کرد که سه روز پیش در اثر حملهٔ انتحاری در ایستگاه قطار شهر کویته ۲۶ نفر از جمله سربازان و کارمندان قطار آهن کشته شدند.
ادارهٔ قطار آهن پاکستان با نشر اعلامیهای گفته است که این توقف به دلایل امنیتی و به مدت چهار روز اعمال میشود.
در همین حال، سرفراز بوگتی، وزیر ارشد بلوچستان، گفت که حکومت ایالتی در همبستگی با خانوادههای قربانیان، سه روز عزای عمومی را اعلام کرده است. او همچنین از افزایش تدابیر امنیتی خبر داد و تعهد کرد که با جداییطلبان "با تمام قدرت" مقابله خواهد کرد.
بوگتی پس از ملاقات با محسن نقوی، وزیر داخلهٔ پاکستان که برای بررسی وضعیت به شهر کویته سفر کرده بود، صحبت کرد. دفتر نقوی نیز با نشر اعلامیهای گفته است که مقامات "اقدامات قاطعی را برای سرکوب تروریستها" روی دست خواهند گرفت و حکومت محلی بلوچستان را در مقابله با "پدیده تروریزم " حمایت خواهند کرد.
خدمات قطار آهن نقش مهمی در اقتصاد بلوچستان دارد و روزانه صدها نفر از کویته به مناطق دیگر سفر میکنند. این قطار آهن همچنین بهطور دومدار مواد غذایی و سایر اقلام ضروری را حمل میکند.
به گفتهٔ پولیس، حمله روز شنبه زمانی رخ داد که نزدیک به ۱۰۰ مسافر در ایستگاه کویته منتظر قطار آهن بودند تا به شهر راولپندی سفر کنند. اردوی آزادیبخش بلوچ که یک گروه جداییطلب است، مسوولیت این حمله را بر عهده گرفته است. مقامات پاکستان گفتهاند که در این بمگذاری کم از کم ۶۲ نفر نیز زخمی شدهاند.
این حمله مرگبارترین حمله از ماه اگست سال روان میلادی بوده است. مقامات پاکستانی به تاریخ ۲۶ اگست گفتند که در جریان حملات تندروان جدایی طلب بر حوزههای پولیس، خطوط قطار آهن و شاهراهها در ایالت بلوچستان، بیش از ۷۰ نفر کشته شده اند.
بلوچستان کم نفوس ترین ایالت پاکستان اما سرشار از منابع طبیعی و منرالها است. بلوچها از دیر زمان شکایت دارند که از عواید بلوچستان سهم منصفانه به آنان داده نمیشود و این نارضایتی سبب قیام و شورشگری بیش از ۱۰ گروه جدایی طلب بلوچ بر ضد حکومت پاکستان شده است.
اردوی آزادیبخش بلوچ به طور ویژه منافع چین را در بلوچستان هدف قرار میدهد، بهخصوص بندر استراتیژیک گوادر که در شهر کراچی واقع شده است. این گروه، چین را متهم میکند که با همکاری حکومت پاکستان، در حال بهرهبرداری از منابع بلوچستان است. به همین دلیل، این گروه به شهروندان چینی که در این ایالت مصروف کار استند، حمله کرده و حتا در گذشته به قنسولگری چین در کراچی حمله کرده است.
چین در طول یک دههٔ گذشته کم از کم ۲۵ میلیارد دالر را از طریق دهلیز اقتصادی چین و پاکستان سرمایهگذاری کرده و پروژههای بزرگ زیربنایی مانند جادهها، شاهراهها، نیروگاهها و بندر و میدان هوایی بین المللی گوادر را اعمار کرده است.
حملات تندروان از سال ۲۰۱۷ تا حالا سبب کشته شدن ۲۱ شهروند چینی شده است. حملهٔ انتحاری ماه گذشته در کراچی که هدف آن انجنیران چینی مرتبط با یک نیروگاه برق دهلیز اقتصادی چین-پاکستان بود، بیجینگ را واداشت که به شهروندان خود توصیه کند تا از سفر به ایالتهای بلوچستان و خیبر پشتونخوا اجتناب کنند؛ این دو منطقه در مرز با افغانستان قرار دارند و شاهد حملات مکرر شورشیان بودهاند.
مقامات پاکستان به تاریخ ششم اکتوبر گفتند که در اثر حملهٔ انتحاری در نزدیکی میدان هوایی بینالمللی شهر کراچی پاکستان کم از کم دو شهروند چینی کشته و ۱۰ نفر دیگر زخمی شدند.
بخشی از این گزارش از خبرگزاری فرانس پرس گرفته شده است.
گروه