لینک های دسترسی

Breaking News

سیلاب‌ها در پاکستان: حکومت دستور تخلیه هزاران نفر را صادر کرد


مقامات پاکستان روز شنبه ۲۷ اگست (پنجم سنبله) به هزاران نفر از ساکنان مناطق در معرض خطر سیلاب دستور دادند تا خانه‌های خود را تخلیه کنند.

به گفته این مقامات دریا‌ها هنوز به حداکثر ظرفیت خود نرسیده اند و احتمال آبخیزی بیشتر وجود دارد. سیلاب‌های موسومی تاکنون جان حدود ۱۰۰۰ نفر را در پاکستان گرفته است.

بلال فیضی، سخنگوی ادارهٔ نجات و خدمات اضطراری به خبرگزاری فرانس پرس گفت: "در ابتدا برخی از مردم حاضر به ترک خانه‌هایشان نبودند، اما زمانی که سطح آب افزایش یافت، موافقت کردند."

بارندگی‌های شدید موسومی ۳۳ میلیون جمعیت آن کشور را تا حال متاثر کرده است و این کشور روز جمعه نیز شاهد بارندگی‌های شدید بود.

جنید خان ۲۳ ساله، مالک دو فارم پرورش ماهی در چهارسده گفت: "خانه‌ای که ما با سال‌ها تلاش ساخته بودیم، در مقابل چشمان ما غرق شد. ما کنار جاده نشستیم و غرق شدن خانهٔ رویایی خود را تماشا کردیم."

پاکستان روز جمعه ۲۶ اگست (چهارم سنبله) به دلیل بارندگی‌های شدید موسمی توام با سیلاب حالت اضطرار را در آن کشور اعلام و اردو را بخاطر امداد رسانی بسیج کرد.

مقام‌ها در پاکستان گفته اند که سیلاب‌های سال روان میلادی در آن کشور با سیلاب‌های ۲۰۱۰ که بدترین سیلاب در تاریخ معاصر آن کشور به شمار می رود، قابل مقایسه است. در اثر سیلاب‌های ۲۰۱۰ بیش از ۲۰۰۰ نفر در پاکستان کشته شدند و نزدیک به یک‌پنجم حصهٔ قلمرو آن کشور متاثر از سیلاب‌ها شد.

در همین حال، ‌ادارهٔ پاسخگویی به آفات طبیعی پاکستان گفته است که از آغاز باران‌های موسومی در ماه جون بیش از دو میلیون هکتار زمین زراعتی، ۳۱۰۰ کیلومتر سرک و ۱۴۹ پل تخریب شده است.

افزون بر آن، در اثر این سیلاب‌ها ۲۲ هزار خانه در آن کشور کاملاً ویران شده است و بیش از ۵۰۰ هزار خانهٔ دیگر شدیداً‌ تخریب شده اند.

مقامات پاکستانی باران‌های اخیر را ناشی از تغییرات اقلیم ساخته دست بشر می‌دانند و می‌گویند که پاکستان به طور ناعادلانه عواقب اقدامات غیرمسوولانه کشورهای دیگر را متحمل می شود.

دانشمندان پاکستانی می‌گویند که با وجود آنکه باران‌های موسمی همه ساله در این کشور سبب تلفات جانی و خسارات مالی می‌شود حکومت برای پاسخگویی به آن، آمادگی کامل نداشته و از رهگذر وسایل نیز با مشکل دچار است.

براساس شاخص جهانی خطرات تغیر اقلیم که توسط سازمان غیر دولتی محیط زیست جرمن واچ (Germanwatch) گردآوردی شده است، پاکستان هشتمین کشور آسیب پذیر جهان در برابر تغییرات اقلیم خوانده شده است.

در تهیهٔ این مطلب از گزارش خبرگزاری فرانس پرس استفاده شده است.
XS
SM
MD
LG