لینک های دسترسی

Breaking News

روش‌معماری سنتی در پاکستان در مقابل آفات طبیعی مقاوم‌تر ثابت شد


روستای پونو در ایالت سند واقع در جنوب پاکستان آنقدر کوچک است که یافتن آن در نقشه های گوگل دشوار است، اما این روستا توجه بین المللی را به خود جلب می‌کند.

این روستا طوری طراحی شده است که نشان می‌دهد چگونه جوامعی که در برابر تغییرات اقلیمی آسیب پذیر اند، می توانند با استفاده از روش های سنتی، مقاوم و خودکفا شوند.

زمانی که باران های موسمی ویرانگر در سال ۲۰۲۲ خانه‌ها را در سراسر پاکستان از بین برد، خانه‌های مخروطی شکل در روستای پونو در ایالت سند پابرجا ماند.

خوما باشنده روستای پونو گفت: "اینجا آب زیادی جمع شده بود. فرزندانم و وسایلم را برداشتم و به مرکز اجتماعی اینجا آمدم که سه، چهار سال پیش ساخته شده بود. آب در آنجا جمع نشده بود. ما با خیال راحت آنجا ماندیم."

معماری سنتی پونو الگویی برای سازگاری با تغییرات اقلیم

روستای پونو که در عمق ایالت سند در جنوب پاکستان موقعیت دارد، به عنوان الگویی برای سازگاری با تغییرات اقلیم ساخته شده است.

در اینجا به جای استفاده از کانکریت یا خشت، خانه های مستحکمی با چوب نی، گل، آهک و کاه ساخته می‌شود. مواد طبیعی ارزان است؛ به راحتی در دسترس قرار دارد و به محیط زیست آسیب نمی رسانند.

داخل اتاق ها در تابستان های طوفانی و طولانی سرد باقی می‌مانند. در فصل بارندگی، سقف‌های مخروطی شکل آن به آب اجازه می دهد تا به سرعت جریان یافته و از ریزش آب از طریق سقف جلوگیری می کند. درب های ورودی بلند آن برای جلوگیری از ورود آب به داخل خانه‌ها کمک می‌کند.

این روستا توسط یاسمین لری، انجینر مشهور پاکستانی، طراحی شده است که پس از سال‌ها کار با بخش شرکت تجارتی،‌ نظرش در مورد ساختمان ها تغییر کرد.

زلزله سال ۲۰۰۵ که جان نزدیک به هشتاد هزار تن را در شمال پاکستان گرفت، خانم لاری را به فکر ساختن مسکن مقاوم در برابر آفات طبیعی انداخت. او به روش های قدیمی ساختمانی که در بیابان‌های جنوبی و کوه های شمالی پاکستان از آن استفاده می شد، رو آورد.

خانم لری گفت که در دنیای امروزی تهدید تغییرات اقلیمی بسیار قریب الوقوع است و بی توجهی دیگر قابل قبول نیست.

پاکستان از جمله کشورهای در رده بالای آسیب پذیری در برابر تغییرات اقلیمی است که بیشترین خساره را متحمل شده است.

این خانه‌ها ممکن است ساده به نظر برسد، اما نشان می‌دهد که راه‌ های حل‌ تهیه مسکن ارزان قیمت، پایدار و مصوون وقتی امکان ‌پذیر است که روش‌ها و مواد ساختمانی محلی با طراحی هوشمند همراه باشد.

تیم های خانم لاری به کمک داوطلبان و مردم محل هزاران خانه مقاوم در برابر آفات طبیعی و پناهگاه های سازگار با محیط زیست را ساخته اند.

اکثر خانه‌ها در روستای پونو پس از سیلاب سال گذشته ساخته شده اند و به سرعت در این منطقه در حال محبوب شدن است.

خوما، ساکن روستای پونو، می‌گوید که "مردم سایر قریه‌ها نیز می‌گویند ما هم چنین خانه‌ای می خواهیم."

در حالی که پاکستان پس از سیلاب‌های عظیم سال گذشته که ۳۳ میلیون نفر را متاثر ساخت، از جامعه بین المللی خواستار امداد شده است، خانم لاری معتقد است که کمک‌های خارجی راه حل نیست.

یاسمین لاری توصیه می‌کند که مردم نباید با خیرات عادت کرد، بلکه تلاش صورت بگیرد تا مهارت های لازم و ظرفیت های آنها تقویت شود و مردم خود می توانند ''معجزه'' بیافرینند.

XS
SM
MD
LG