لینک های دسترسی

Breaking News

پاکستان استفاده از شبکه‌های مجازی خصوصی را خلاف شریعت اعلام کرد


شورای مشورتی ارشد پاکستان در امور مذهبی روز جمعه ۱۵ نومبر (۲۵ عقرب) اعلام کرد که استفاده از شبکه‌های مجازی خصوصی (VPN) برای دسترسی به محتوای مسدود شده در انترنت خلاف شریعت یا قانون اسلامی است.

این حکم پس از آن صادر شد که مقامات حکومتی فایروالی را، ظاهراً برای بهبود امنیت سایبری و مبارزه با تروریزم، برای کنترول محتویات در انترنت نصب کردند و از کاربران خواستند تا شبکه‌های مجازی خصوصی (VPN) را با ادارهٔ تنظیم مقررات مخابرات پاکستان ثبت کنند.

فایروال، سیستم امنیتی انترنتی است که ترافیک شبکه را نظارت و فضای آنلاین را کنترول می‌کند.

اما منتقدین از این اقدامات انتقاد کرده و می‌گویند که حکم نظارت آنلاین را افزایش می‌دهد، آزادی بیان را مهار می‌کند و تجارت الکترونیکی را صدمه میزند.

شبکه های خصوصی مجازی کاربران انترنت را قادر می‌سازد تا هویت و موقعیت خود را پنهان کنند و به آنها اجازه می‌دهد تا حریم خصوصی و امنیت خود را حفظ کرده و به محتوای آنلاین که در کشور شان مسدود شده است دسترسی داشته باشند.

شورای مشورتی ارشد پاکستان در امور مذهبی گفته است که این تکنالوژی در پاکستان برای دسترسی به مطالب ممنوع بر اساس اصول اسلامی یا قانون کشور، از جمله "وبسایت‌های غیراخلاقی و پورن یا وبسایت‌هایی که از طریق اطلاعات نادرست، هرج و مرج را گسترش می‌دهند" مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این شورا در بیانیه‌ای به نقل از راغب نعیمی، رییس شورا نگاشته است: "استفاده از شبکه‌های مجازی خصوصی برای دسترسی به مطالب مسدود شده یا غیرقانونی خلاف معیارات اسلامی و اجتماعی است، بنابراین، استفاده از آنها بر اساس قوانین اسلامی قابل قبول نیست."

در بیانیه آمده است که هر تکنالوژی از جمله انترنت که برای دسترسی به "فعالیت های غیراخلاقی یا غیرقانونی" استفاده می شود، طبق اصول اسلامی ممنوع است.

در اوایل روز جمعه، وزارت داخله پاکستان با ارسال نامه‌ای به اداره مخابرات پاکستان و تنظیم کننده مستقل رسانه‌های این کشور، خواست تا تمام شبکه‌های مجازی خصوصی "غیرقانونی" را مسدود کند و ادعا کرد که تروریست‌ها از این ابزار سایبری استفاده می کنند.

در این نامه آمده است: "شبکه‌های مجازی خصوصی به طور فزاینده‌ای مورد سواستفاده تروریستان برای تسهیل فعالیت‌های خشونت‌آمیز و معاملات مالی قرار می‌گیرند. " این وزارت همچنان گفته است که از آن برای تماشای فلم‌های پورن (سکس) استفاده می‌شود.

رسانه‌های سنتی در پاکستان با محدودیت‌ها یا نظارت مقام‌ها روبرو اند که در کدام موارد بحث کنند و از بحث در کدام موارد پرهیز کنند، در این میان شبکه‌های اجتماعی تنها راه بازتاب دیدگاه‌های مختلف و مستقل در آن کشور پنداشته می‌شود.

پوشش موضوعاتی که "منافع و علایق ملی" پنداشته می‌شود، گزارش‌دهی در مورد افراد مطرح و اثرگذار که به گونهٔ مرموز ناپدید می‌شوند، انتقاد از قوای مسلح، بلند کردن صدای مخالفان به ویژه رهبران جنبش تحفظ پشتون، از خطوط سرخ رسانه‌ها و خبرنگاران در پاکستان پنداشته می‌شود.

پس از آنکه یک سخنگوی اردوی پاکستان در سال ۲۰۱۹ گفت که رسانه‌ها از پوشش گردهمایی‌ها و فعالیت‌های جنبش تحفظ پشتون پرهیز کنند، اکثر رسانه‌های محلی پوشش خبری فعالیت‌های این جنبش را متوقف کردند.

اما بیشتر بینندگان رسانه‌های پاکستان به شبکه‌های اجتماعی رجوع کردند و حکومت آن کشور با درک این وضعیت به وضع محدودیت‌های بیشتر بر شبکه‌های دیجیتلی پرداخته اند.

گروه

XS
SM
MD
LG