لینک های دسترسی

Breaking News

مزاحمت تلیفونی، خللی در کار ادارات امداد رسان افغانستان


مزاحمت تلیفونی برای نهادهای پولیس، اطفاییه و امبولانس باعث می‌شود که این نهادها نتوانند خدمات لازم را به افراد نیازمند برسانند.

پولیس ۱۱۹، اطفاییه و امبولانس سه نهادی است که با شماره های مخصوص در جهت کمک و امدادرسانی برای مردم خدمت می‌کنند، اما کسانی هستند که فقط برای سرگرمی با این نهادها به تماس شده و با شریک ساختن اطلاعات نادرست، غیر واقعی و گاهی اوقات با پف کردن در تلفن مزاحمت ایجاد می‌کنند. این در حالی است که شاید در همان زمان عدۀ دیگر به کمک فوری نیاز داشته باشند.

پولیس ۱۱۹

محمد عتیق سعیدی، مسول پولیس ۱۱۹ قوماندانی امنیه ولایت هرات در گفتگو با صدای امریکا گفت که روزانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ تماس به این شماره گرفته می‌شود که از این میان ۳۰ درصد آنان مزاحمت های تلیفونی می‌باشند.

آقای سعیدی گفته برخی از افراد به گونه مکرر مزاحمت می‌کنند از سوی این اداره پیگیری و به ارگان های عدلی و قضایی معرفی می‌شوند و می‌گوید در ماه دلو سال روان ۲۹۰۰ تماس به اداره پولیس ۱۱۹ در ولایت هرات آمده است که ۳۲۰ مورد آن موارد اضطراری بوده و از سوی این اداره پیگیری شده و متباقی تماس ها اکثراً مزاحمت‌های تلیفونی بوده است.

هرات امبولانس

ابراهیم محمدی، مسول هرات مبولانس می‌گوید که روزانه بین ۱۰ تا ۱۵ تماس از سوی مردم به آن اداره می‌رسد که گویا کسی به شدت بیماری است. اما به گفتۀ آقای محمدی زمانیکه امدادرسانان خود را به محل می‌رسانند "نه خبری از بیمار است و نه فرد تماس گیرنده مشخص است."

آقای محمدی از مردم می‌خواهد که به این شماره به خاطر سرگرمی و مزاحمت تماس نگیرند زیرا در جریان مزاحمت‌های تلیفونی شاید افرادی پشت خط تلیفون باقی بمانند که مریض شان نیاز به کمک های عاجل دارد.

مسوول ریاست هرات امبولانس می‌گوید که متاسفانه ۶۰ درصداین مزاحمان تلیفونی را زنان و دختران تشکیل می‌دهد.

اطفاییه هرات

حبیب الله حبیبی، مدیر اطفاییه ولایت هرات نیز به صدای امریکا گفت که این اداره نیز گهگاه تماس‌هایی از این قبیل را دریافت می‌کند.

آقای حبیبی می‌گوید که در جریان هفته چندین تماس دروغین به شماره ۱۱۳ می‌آید که از وقوع حریق و آتش سوزی خبر می‌دهد اما بعد از رسیدن تیم کمک اطفاییه به محل هیچ آتش سوزی وجود ندارد.

مسوول ادارۀ اطفاییه ولایت هرات گفت که در سال جاری این اداره چندین مورد مزاحمت‌های تلیفونی را ثبت و برای پیگرد به نهادهای عدلی و قضایی سپرده است.

مزاحمت یا جرم؟

آرزو محمدی، سارنوال موظف در ادارۀ سارنوالی استیناف ولایت هرات می‌گوید افرادی که اطلاعات دروغ را به مراجع مختلف خصوصاً نهادهای امداد رسان می‌دهند در صورت شکایت مورد پیگرد قانونی قرار می گیرند.

سارنوال محمدی می‌گوید که بر اساس قانون جزای افغانستان در صورتیکه فردی به نهادهای اداری یا قضایی اطلاعات نادرست دهد با توجه به اهمیت موضوع و میزان جرم از ۳۰ هزار افغانی تا ۶۰ هزار افغانی جریمه نقدی شده و یا به حبس کوتاه یک روز تا یکسال محکوم می‌شوند.

XS
SM
MD
LG