مسوولان صحی میگویند که تمام کمپاینهای راه اندازی شده در سال ۲۰۲۲ میلادی در شمال افغانستان ''موفقیتآمیز'' بوده اند.
به گفتهٔ مسوولان بخش صحت، در سالهای اخیر مبارزه بر ضد بیماری فلج کودکان در ولایتهای شمالی افغانستان موثر بوده و از سال ۲۰۲۱ میلادی بدین سو، هیچ واقعۀ مثبت پولیو در شمال گزارش داده نشده است.
به گفتۀ مسوولان صحی، آنها تلاش دارند تا برنامههای آگاهیدهی عامه و کمپاینهای سال ۲۰۲۳ میلادی را نیز بهگونه درست تطبیق کنند تا هیچ کودک زیر سن پنج سال از واکسین باز نماند.
برخی از باشندگان ولایت بلخ میگویند که هنوز هم شماری از خانوادهها در مناطق دوردست در مورد عواقب ناگوار بیماری فلج کودکان و فواید واکسین آن آگاهی لازم نداشته و از تطبیق واکسین به کودکان شان خودداری میکنند.
ریحانه، یک تن از باشندگان ولایت بلخ، به صدای امریکا گفت: "کودکان افغان هنوز هم از بیماری پولیو رنج میبرند. خواست ما از دولت و نهادهای ذیربط اینست که برنامههای آگاهیدهی عامه را در مناطق دوردست گسترش بخشند تا خانوادهها تشویق شوند که کودکان شان را واکسین کنند."
نجیب، باشندۀ دیگر ولایت بلخ، نیز از مقامات وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان میخواهد که سمینارهای آگاهیدهی عامه و برنامههای تشویقی را در مناطق دوردست راه اندازی کنند تا خانوادهها به تطبیق واکسین ضد پولیو به کودکان شان رو آورند.
از سوی دیگر، مسوولان مرکز عملیاتی اضطراری محو پولیو وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان میگویند تمام اقشار جامعه در مورد بیماری پولیو و چگونگی مبارزه با آن اگاهی دارند، اما برنامههای اگاهیدهی عامه در سال ۲۰۲۳ میلادی در شمال افزایش خواهد یافت.
نیک ولی شاه مومن، مسوول مرکز عملیاتی اضطراری محو پولیو، در این مورد به صدای امریکا گفت: "ما در سال ۲۰۲۳ میلادی کمپاینها و برنامههای جدید را روی دست داریم. همچنین برنامههای آگاهیدهی عامه را نیز مدنظر داریم، و تلاش خواهیم کرد تا هیچ کودکی در هیچ نقطقهٔ افغانستان از واکسین باز نماند."
متخصصین صحی میگویند که بیماری پولیو درمان نداشته، و تنها راه نجات از آن تطبیق دو قطره واکسین ضد پولیو به کودکان زیر سن پنج سال میباشد.