متخصصین صحت روانی میگویند که فلج و معلولیت ناشی از پولیو بر صحت روانی کودکان تاثیرات سو به جا میگذارد.
به باور روانشناسان، هرگاه خانوادهها در برابر سلامتی فزیکی کودکان شان بیتوجهی کنند و در نتیجه کودکان شان معلول شوند، آنان والدین خود را مقصر دانسته و عقدهیی بار میآیند.
متخصصین صحت روانی در ولایت بلخ میگویندکه معلولیت ناشی از پولیو و یا عوامل دیگر سبب میشود که کودکان اعتماد به نفس کمتر داشته باشند و احساس وابستگی به دیگران کنند.
آنان تاکید میکنند که آسانترین و بهترین راه رهایی از مشکلات جسمانی و روانی مرتبط به معلولیت در میان کودکان و نوجوانان، وقایه آنها در برابر ویروس بیماری پولیو است.
مهسا، روانشناس در شهر مزار شریف به صدای امریکا گفت: "افرادی که از اثر بیتوجهی والدین شان در سن کودکی به معلولیت مبتلا میشوند، در بزرگی احساس حقارت نموده و والدین خود را مقصر میدانند."
خانم مهسا اضافه کرد که اینگونه کودکان آرام آرام از محیط خانواده و دوستان فاصله گرفته و دچار افسردگی و سایر مشکلات روانی میشوند.
از سوی دیگر، نوجوانانی که خانوادههای شان به صحت آنها توجه کرده و آنان را واکسین کرده اند، در مقابل خانوادههای خود احساس خرسندی و سپاسگزاری میکنند.
عشوه، نوجوان ۱۲ سالۀ که باشندۀ شهر مزار شریف است در این رابطه به صدای امریکا گفت: "از اینکه والدینم در کودکی تمام واکسینها را برایم تطبیق کرده است خیلی خوشحالم و از آنها تشکری میکنم."
مصطفی، نوجوان دیگری در ولایت بلخ میگوید که زمانی که تیمهای واکسین پشت در خانۀ ما میآمدند من به علاقهمندی فراوان نزد آنها میرفتم و هیچ ترسی از واکسین نداشتم.
این نوجوانان از خانوادهها میخواهند که کودکان شان را به وقت و زمان معین آن در برابر بیماری پولیو واکسین کنند، تا در آینده از صحت کامل برخوردار باشند.
مسوولان صحت در ولایت بلخ میگویند که واکسین پولیو حق هر کودک است و باید این واکسین در تمام نقاط افغانستان خانه به خانه تطبیق شود، تا هیچ کودکی از آن محروم نشود.