متخصصین صحی میگویند که پولیو یک بیماری فلج کننده و کشنده بوده و علاوه بر زیانهای فزیکی و معلولیت، پیامدهای ناگوار روانی نیز در پی دارد.
آنان از مردم میخواهند که برای جلوگیری از این بیماری و رهایی از مشکلات فزیکی و روانی ناشی از آن، باید مساعی مشترک به خرج دهند.
داکتر عصمتالله عاصم، متخصص صحت خانواده در شفاخانۀ دیوانبیگی کابل میگوید که جلوگیری از فلج کودکان در جامعه مستلزم کار مشترک است.
آقای عاصم به صدای امریکا گفت: "هرچند بیماری پولیو مستقیماً صحت فزیکی کودکان را متاثر میسازد، اما متاسفانه میتواند بالای صحت روانی سایر اعضای خانواده و جامعه نیز پیامدهای ناگوار داشته باشد."
به گفتۀ وی، چون کودکان مبتلا به پولیو بنابر مشکلات جسمی که دارند نمیتوانند مانند سایر کودکان از زندگی خویش لذت ببرند، بنا بر این اعضای خانواده آنان از این حالت آنها رنج برده و با گذشت زمان با مشکلات روانی روبرو میشوند.
از سوی دیگر، برخی از باشندگان کابل که در مورد پیامدهای ناگوار بیماری پولیو آگاهی دارند، همواره در تلاش اند تا کودکان شان را واکسین کنند. آنان از خانوادهها میخواهند که کودکان زیر پنج سال خود را در برابر این بیماری مهلک واکسین کنند.
یوسف، یک تن از باشندگان کابل به صدای امریکا گفت: "زمانی که تیمهای صحی به منطقۀ ما میآیند، ما بدون درنگ فرزندان خود را واکسین میکنیم، زیرا قبلاً در مورد خطرات جسمی و روانی بیماری فلج کودکان به ما آگاهی داده شده است."
آقای یوسف از خانوادهها خواست تا برای رهایی از مشکلات فزیکی و روانی ناشی از بیماری پولیو، کودکان شان را به وقت معین آن واکسین کنند.
این در حالی است که هنوز هم در برخی از مناطق افغانستان، مردم در مورد بیماری پولیو آگاهی لازم ندارند، اما صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای اطفال (یونیسف) و رسانهها به همکاری یکدیگر در مورد خطرات فلج کودکان اطلاعرسانی میکنند.