ابتکار جهانی برای محو پولیو گزارش داده است که یک مورد جدید پولیو یا فلج اطفال در ولسوالی موسیقلعۀ ولایت هلمند ثبت شده است.
پخش معلومات نادرست و حکایات غیرواقعی در مورد واکسین پولیو، سبب شده است که این بیماری هنوز هم ازمیان تمام کشورهای جهان تنها در افغانستان و پاکستان، کودکان را برای همیش از نعمت راه رفتن یا به پا ایستن محروم کند.
برنامهٔ محو پولیو در پاکستان روز شنبه ۱۹ اکتوبر (۲۸ میزان) از فلج شدن دو کودک در اثر ابتلا به پولیو در ایالت جنوبی سند خبر داد که با این حساب شمار موارد مثبت این بیماری در آن کشور در سال روان به ۳۹ مورد رسید.
برنامهٔ محو پولیو در پاکستان از ثبت یک واقعهٔ جدید این بیماری در شهر کویته، مرکز ایالت بلوچستان، خبر داد که با این حساب شمار موارد مثبت پولیو در آن کشور در سال روان به ۳۳ مورد رسیده است.
طالبان کمپاین واکسین پولیو را درافغانستان تعلیق کرده اند. براساس گزارشها، جنجال میان حکومت طالبان و سازمان جهانی صحت، پیرامون چگونگی تطبیق واکسین پولیو سبب این تعلیق شده است.
پولیس پاکستان روز چهارشنبه ۱۱ سپتمبر (۲۱ سنبله) گفته است که در حملۀ مردان مسلح بر کارمندان پولیو در آن کشور که یک واکسیناتور و یک منسوب پولیس محافظ کارمندان پولیو کشته شدند.
مقامات پاکستانی میگویند که انفجار بم بر تیمی از واکسیناتوران پولیو در شمالغرب این کشور سبب زخمی شدن حد اقل ۱۰ نفر شد.
برخی از منابع صحی در قندهار میگویند که دو مورد جدید پولیو یا فلج اطفال در ساحۀ لویه ویالۀ ولایت قندهار و ولسوالی نهر سراج ولایت هلمند ثبت شده است.
باشندگان ولایت تخار میگویند که سطح آگاهی مردم در مورد مرض پولیو (فلج اطفال) نسبت به سال های گذشته افزایش یافته و مردم با تیمهای صحی همکاری میکنند تا کودکان خردسال را از این بیماری مهلک نجات دهند.
یک مقام ارشد سازمان جهانی صحت روز سه شنبه ۲۳ جولای (دوم اسد) و پس از تثبیت ویروس پولیو در نمونۀ فاضلاب در غزه، از شیوع پولیو و دیگر بیماریهای ساری در این ساحۀ جنگ زده ابراز "نگرانی شدید" کرد.
شرافت زمان امرخیل، سخنگوی وزارت صحت عامهٔ حکومت طالبان گفته است که امسال هیچ واقعهٔ مثبت پولیو در افغانستان ثبت نشده است، حالانکه بر اساس آمار سازمان جهانی صحت، از آغاز سال روان میلادی تا کنون نه واقعه مثبت پولیو در افغانستان ثبت شده است.
وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان میگوید که قرار است روز دوشنبه هشتم جولای (۱۸ سرطان) کمپاین واکسین پولیو در ۲۳ ولایت افغانستان آغاز شود.
ادامۀ مطلب