مقام های وزارت صحت عامۀ افغانستان میگویند که با فراهم شدن امکانات دسترسی به مناطق دوردست، زمینه برای تطبیق واکسین پولیو نیز فراهم شده است.
به گفتۀ آنها، هر چند مشکلات امنیتی و تغییرات سیاسی در کشور بالای روند تطبیق کمپاینهای واکسین تاثیرات منفی بر جا گذاشته بود، اما با بهبود وضعیت امنیتی، موانع تطبیق واکسین نیز کاهش یافته است.
گلاخان ایوب، معاون برنامهٔ معافیت کتلوی وزارت صحت عامه افغانستان به صدای امریکا گفت: " خوشبختانه اکنون اوضاع امنیتی در سرتاسر کشور بهبود یافته است و هیچگونه موانع در برابر تطبیق واکسین در ولایات به چشم نمیخورند."
به گفتۀ وی، اکنون زمان تطبیق کمپاینهای پولیو فرا رسیده است و ما میتوانیم با اجرای آن گردش ویروس پولیو را در کشور متوقف سازیم.
محمد نبی، یک تن از علمان دینی در ولایت کابل در مورد اهمیت واکسین ضد پولیو گفت: "... از دیدگاه دین مبین اسلام و شریعت هیچگونه ممانعتی در برابر تطبیق واکسین پولیو وجود ندارد و تطبیق آن برای اطفال ضروری میباشد."
وی خانواده ها را ترغیب کرد تا کودکان شان را واکسین کنند و به این گونه آنان را از بیماری مهلک و فلج نجات دهند.
از سوی دیگر نگینه سادات، باشنده شهر کابل میگوید که هنوز هم در کشور خانوادههای وجود دارند که بنابر عدم آگاهی از فواید واکسین، نمگذارند فرزندان شان واکسین شوند.
خانم نگینه افزود: "کودکانی که از تطبیق واکسین پولیو باز مانده اند و به این بیماری مبتلا شده اند، عمدتاً متعلق به خانواده های اند که در مناطق دوردست به سر برده و از آگاهی در مورد فواید واکسین آگاهی نداشته و از تطبیق کمپاین های واکسین پولیو بینصیب مانده اند."
متخصصین بیماری پولیو یا فلج اطفال تاکید میورزند که این بیماری درمان قطعی نداشته، اما قابل وقایه است و خانواده ها میتوانند با تطبیق دو قطره واکسین پولیو کودکان شان را از فلج دایمی نجات دهند.
از آغاز سال ۲۰۲۱ میلادی تا به حال، یک واقعه نوع اول و ۴۲ واقعه دوم پولیو در افغانستان ثبت شده است.