لینک های دسترسی

Breaking News

معترضان در دمشق خواهان پاسخگویی در مورد ناپدیدشدگان دوره بشار اسد شدند


جمعیتی آرام روز جمعه ۲۷ دسمبر (هفتم جدی) در دمشق، پایتخت سوریه، گرد هم آمدند و خواهان پاسخگویی در مورد سرنوشت عزیزان شدند که در دورهٔ ریاست جمهوری بشار اسد، رییس جمهور پیشین آن کشور، ناپدید شدند.

سرنوشت هزاران نفر که طی این دوران ناپدید شده‌اند، همچنان یک مساله محوری پس از بیش از ۱۳ سال جنگ داخلی است که ۵۰۰ هزار نفر را به کام مرگ کشاند.

ده‌ها معترض غمگین، در میدان حجاز دمشق، تصاویر ناپدیدشدگان را در دست داشتند و به دنبال عدالت برای آنان بودند.

معترضان شعاری را با خود داشتند که در آن نوشته شده بود:‌ "حالا زمانی آن فرا رسیده است که استبدادگران حسابده قرار بگیرند."

در شعار‌های دیگر نوشته شده بود که "افشای سرنوشت مفقودین حق است" و "من برای پسرم قبر بی نشان نمی‌خواهم، من حقیقت را می‌خواهم."

چنین مظاهرات در دورهٔ ریاست جمهوری اسد غیر قابل تصور بود، اما حالا پس از آنکه شورشیان اسلام‌گرا تحت رهبری هیات تحریر شام،‌ حکومت اسد را سرنگون کرد،‌ این گونه مظاهرات امکان پذیر شده است.

وفا مصطفی، یکی از معترضان که پدرش در سال ۲۰۱۳ بازداشت شد و سرنوشت وی هنوز هم نا معلوم است،‌ می‌گوید که برای‌ سال‌ها مانند سایر افراد در غم بلاتکلیفی و غیبت عزیز خود بوده است.

او گفت:‌ "ما صحنه‌هایی را دیدیم که زندانیان آزاد می‌شدند. این منبع از لذت و خوشحالی بود،‌اما در عین زمان بسیار مشکل بود، زیرا ما عزیزان خود را در میان آنان ندیدیم."

مصطفی افزود که در این مظاهرات سهم گرفته تا بیان کند که "ما اینجا هستیم تا بگوییم چیزی کمتر از تمام حقیقت را نمی پذیریم، تا بدانیم بر سر بستگان ما چه آمده است، چه کسی آنها را شکنجه کرده است، و اگر دفن شده اند، کجا هستند."

امانی الحلاق، ۲۸ ساله، در تلاش بود تا معلوماتی در مورد بقایای پسرعمه‌اش که در سال ۲۰۱۲ اختطاف شده بود، پیدا کند.

او می‌گوید: "در گذشته از اعتراض کردن می‌ترسیدم. این نخستین باری است که در یک تظاهرات شرکت می‌کنم."

خانم امانی می‌گوید که پسرعمه‌اش هنگام خروج از پوهنتون اختطاف شده بود. او می‌گوید که پس از دستگیری،‌ "آنان ناخن‌های وی را کشیدند و فوراً وفات کرد."

امانی گفت: "ما می‌خواهیم بدانیم که آنان در کجا ناپدید شده‌اند، اجساد شان در کجا هست تا بتوانیم هویت آنان را تشخیص بدهیم."

در همین حال، سه سازمان غیرحکومتی روز جمعه از مقامات جدید سوریه خواستند تا اطمینان حاصل کنند که مدارک مربوط به "جنایت‌های" انجام شده تحت حکومت اسد حفظ می‌شوند."

پیش از این، نیروهای امنیتی مقامات جدید سوریه روز پنجشنبه یک مقام قضایی نظامی آن کشور را دستگیر کردند.

فعالان حقوق بشر می‌گویند که محمد کانجو حسن، قاضی دورهٔ ریاست جمهوری اسد، برای هزاران زندانی در زندان بدنام سیدنایا در نزدیکی دمشق، احکام اعدام صادر کرده است.

زندان سیدنایا به دلیل اعدام‌های غیرقانونی، شکنجه و ناپدید شدن اجباری به نماد جنایات رژیم اسد علیه مخالفان تبدیل شده است.

یوسف السماوی، که تصویری از پسر عمه‌ٔ خود را در دست داشت، گفت که پسر عمه‌اش در سال ۲۰۱۲ در این زندان تحت شکنجه جان باخت و او برای حمایت از اعتراضات، از آلمان به دمشق آمده است.

او گفت که خواهان اجرای عدالت است و می‌گوید که مقامات حکومت پیشین باید حسابده‌ قرار بگیرند، اما "به گونه‌ای عادلانه که به خانواده ها کمک کند تا بتوانند در این کشور زندگی کنند."

گروه

XS
SM
MD
LG