مقامهای محلی طالبان در ننگرهار از ادامۀ بستهماندن گذرگاه مرزی تورخم خبر داده و گفته اند که تلاشها برای بازگشایی این گذرگاه به روی تردد مردم و کاروانهای تجارتی جریان دارد.
مرزبانان پاکستانی، گذرگاه تورخم را به تاریخ ۲۳ فبروری (سوم حوت) به روی مردم و تجارت مسدود کرده و طالبان دلیل این کار را تلاش برای ایجاد پوسته توسط مرزبانان این گروه در نزدیکی مرز عنوان کردند.
در چهار روز گذشته تلاشهای طالبان برای بازگشایی این گذرگاه مرزی نتیجه نداده است.
باختر، خبرگزاری دولتی تحت کنترول طالبان روز سهشنبه ۲۵ فبروری (هفتم حوت) به نقل از مقامهای محلی طالبان در ننگرهار گزارش داد که قرار است امروز یک هیاتی از کابل برای گفتگو با مقامهای سرحدی پاکستانی به تورخم سفر کند.
نخستین نشست مقامهای محلی طالبان با طرف پاکستانی بینتیجه پایان یافت.
عبدالجبار حکمت، کمیسار طالبان در تورخم گفته است: "امارت اسلامی [حکومت طالبان] همواره تلاش کرده تا مسایل را از طریق گفتگو حل کند و جانب پاکستانی نیز باید با در نظرداشت مشکلات مردم، از ایجاد موانع بیمورد خودداری کند."
حکمت اضافه کرده که مقامهای سرحدی پاکستان میخواهند که طرف افغانستان تاسیسات جدیدی را در امتداد مرز دیورند اعمار نکند و همچنان حکومت طالبان نباید مانع ساخت و ساز تاسیسات پاکستان در ساحات مرزی شود.
به گفتۀ وی، این خواست هیات پاکستانی توسط آنان رد شده و در واکنش به این تصمیم، مرزبانان آن کشور از بازگشایی دوبارۀ گذرگاه تورخم خودداری کردند.
تاکنون حکومت پاکستان در مورد بسته شدن گذرگاه تورخم و اظهارات عبدالجبار حکمت، کمیسار طالبان در تورخم چیزی نگفته است.
بر اساس معلومات مقامهای محلی طالبان در ولایت ننگرهار، در حال حاضر صدها موتر باربری در دو طرف مرز گیرمانده و همچنان ادامۀ بستهماندن این گذرگاه مشکلات زیادی را به مسافران ایجاد کرده است.
برخی از شاهدان عینی به صدای امریکا گفته اند که صدها نفر به شمول بیماران در دو طرف مرز انتظار بازگشایی این گذرگاه را میکشند.
همزمان با این، ریاست اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان در ننگرهار از مسافران خواسته است که تا زمان بازگشایی گذرگاه تورخم و اطلاع بعدی، از سفر به این مسیر خودداری کنند.
به گفتۀ مقامها، از طریق مرز تورخم نه تنها روزانه هزاران نفر تردد میکنند، بلکه از این مسیر برای انتقال اموال ترانزیتی از بندر کراچی پاکستان نیز استفاده میشود. همچنان از این مسیر برای تجارت و اموال ترانزیتی میان پاکستان و کشورهای آسیای میانه نیز استفاده میشود.
این درحالی است که در سال گذشته میلادی نیز چندین بار طالبان و مرزبانان پاکستانی در امتداد خط دیورند با هم درگیر شدند و ادامه این تنشها سبب شد تا بسیاری از بنادر میان دو کشور برای مدتی به روی تردد مردم و تجارت مسدود باقی بماند.
گروه