لینک های دسترسی

Breaking News

مجلس ایالتی پنجاب پاکستان به دستور عمران خان منحل شد


مجلس ایالتی پنجاب، پرجمعیت‌ترین ایالت پاکستان، شام شنبه منحل شد، اقدامی که عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان یک هفته پیش از اجرای آن خبر داده بود.

پس از آنکه عمران خان در اپریل سال گذشته با رای عدم اعتماد پارلمان پاکستان از کرسی صدارت کنار رانده شد و ایتلافی به رهبری شهباز شریف قدرت را در دست گرفت، پاکستان دستخوش ناآرامی سیاسی است.

افزون بر این، تورم کم پیشینه،‌ تا گلو غرق بودن در قرضه، افت ارزش روپیه در برابر اسعار خارجی و میلیاردها دالر خسارت ناشی از سیلاب‌های اخیر در آن کشور، پاکستان را با بحران شدید اقتصادی روبرو کرده است.

بلیغ‌الرحمان، والی پنجاب پاکستان روز شنبه با امضای مکتوبی دستور داد که به جای چوهدری پرویز الهی، وزیر اعلای پنجاب، شخص دیگری به سرپرستی این سمت گماشته شود. الهی به والی پنجاب سفارش کرده بود که مجلس ایالتی را منحل کند.

حزب تحریک انصاف پاکستان میان چهار مجلس ایالاتی دو مجلس -پنجاب و خیبرپشتونخواه - را کنترول می‌کند و انتظار می‌رود که مجلس ایالت خیبرپختونخواه نیز منحل شود.

بر اساس قوانین پاکستان، در صورت انحلال پارلمان یک ایالت باید در جریان ۹۰ روز انتخابات جدید در آن ایالت برگزار شود. هرچند به گونهٔ تاریخی انتخابات ایالتی همزمان با انتخابات سرتاسری در پاکستان برگزار می‌شود، اما برگزاری این دو انتخابات در زمان‌های متفاوت، هیچ گونه مشکل قانونی ندارد.

قرار است انتخابات سرتاسری پاکستان در اکتوبر ۲۰۲۳ برگزار شود، اما حزب تحریک انصاف پاکستان از روش انحلال مجالس ایالتی به مثابهٔ ابزار فشار بر حکومت شهباز شریف کار می‌گیرد تا او را به برگزاری انتخابات زودهنگام وادار کند.

عمران خان در سال ۲۰۱۸ میلادی با طرح مبارزه علیه فساد اداری، عهده دار کرسی صدارت شد، اما پیش از تکمیل کردن دورهٔ کاری‌اش، در اثر رای عدم اعتماد پارلمان سلب صلاحیت و از قدرت کنار رانده شد.

خان در پی این اقدام پارلمان پاکستان اعتراضات گسترده را در سراسر آن کشور سازماندهی کرده و خواهان برگزاری انتخابات پیش از وقت شده است.

عمران خان گفته است که دو حکومت ایالتی -پنجاب و خیبرپختونخواه - را به خاطر "آیندهٔ" پاکستان "قربانی" می‌کند. او استدلال کرده است که انتخابات در این دو ایالت به معنای برگزاری رای‌گیری در ۶۶درصد کشور است و از این رو دولت ممکن است انتخابات عمومی را نیز برگزار کند.

انحلال مجلس ایالتی پنجاب که نزدیک به نیمی از جمعیت ۲۲۰ میلیونی پاکستان در آن زندگی می‌کنند، بحران و چالش جدیدی را سر راه حکومت شهباز شریف ایجاد کرده می‌تواند.

با وجود اصرار پیهم عمران خان مبنی بر برگزاری انتخابات زودهنگام،‌ حکومت فعلی پاکستان به رهبری شهباز شریف به کرات گفته است که انتخابات پارلمانی را در اکتوبر یا نومبر ۲۰۲۳ برگزار خواهد کرد.

در تهیه این مطلب از گزارش خبرگزاری‌های رویترز و فرانس‌پرس استفاده شده است.

XS
SM
MD
LG