لینک های دسترسی

Breaking News

پوتین عناصر کلیدی طرح صلح رهبران افریقا برای اوکراین را رد کرد


ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه روز شنبه ۱۷ جون (۲۷ جوزا) در دیدار با رهبران کشورهای افریقایی طرح صلح آنها را برای اوکراین رد و فهرستی از دلایلی خود را مطرح کرد.

رهبران کشورهای افریقای جنوبی، سنیگال، زامبیا و کومورس و همچنان نمایندگان یوگاندا، جمهوری کانگو و مصر به دنبال توافق بر سر مجموعه‌ای از "اقدامات اعتمادسازی" و یافتن راه‌حل برای پایان دادن به جنگ تمام‌عیار روسیه با اوکراین، به این دوکشور سفر کرده اند.

آنها روز جمعه ۱۶ جون با ولادمیر زیلینسکی، رییس جمهور اوکراین در حالی ملاقات کردند که روسیه کیف را هدف میزایل‌های بالستیک، کروز و طیاره‌های بدون سرنشین قرار داد.

زیلینسکی در‌ کنفرانس خبری مشترک با رهبران افریقایی در کیف گفت که مذاکرات صلح با روسیه تنها پس از خروج مسکو از اراضی اشغالی اوکراین امکان پذیر خواهد بود، شرطی که مسکو گفته است قابل مذاکره نیست.

پوتین پس از شنیدن طرح صلح این کشورها که مبتنی بر پذیرش مرزهای بین المللی شناخته شده بود، مفروضات این طرح را به چالش کشید.

رییس جمهور روسیه موضع خود را تکرار کرد و گفت که اوکراین و متحدان غربی آن مدت‌ها قبل از اعزام نیروهای مسلح روسیه در ماه فبروری سال گذشته، درگیری را آغاز کرده اند، ادعای که اوکراین و کشورهای غربی آن را رد می‌کنند.

پوتین گفت که روسیه هرگز مذاکره با طرف اوکراینی را رد نکرده است. با این حال، مسکو مکرراً گفته است که هرگونه صلح باید با درنظر داشت"واقعیت های جدید" یعنی به رسمیت شناختن مناطق الحاق شده با روسیه، باشد.

ولادیمیر پوتین به تاریخ ۳۰ سپتمبر سال گذشته لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپوریژیا را طی مراسمی رسماً بخشی از قلمرو روسیه اعلام کرد.

پوتین همچنین غرب را مسوول افزایش شدید قیمت جهانی مواد غذایی به ویژه در افریقا خواند و افزود که روسیه صادرات غلات اوکراین از طریق بحیرهٔ سیاه را اجازه داده است، اما این غلات عمدتاً به کشورهای ثروتمند می‌رود و روی نرخ مواد در افریقا تاثیر نکرده است.

پوتین گفت که مسکو "آماده گفتگوی سازنده با هر کسی است که می خواهد صلح را بر اساس اصول عدالت و به رسمیت شناختن منافع مشروع طرفین برقرار کند".

ماه گذشته، سیریل رامافوسا، رییس‌جمهوری افریقای جنوبی گفته بود که زیلینسکی و پوتین توافق کرده اند که از این ماموریت در کیف و مسکو پذیرایی کنند.

کشورهای افریقایی عمدتاً در مورد جنگ اوکراین بی‌طرف مانده‌اند. شماری از آنها، به ویژه افریقای جنوبی روابط دوستانه‌ای با روسیه دارند، اما بیشتر آنها روابط اقتصادی نزدیک‌تری با امریکا و اروپا دارند و تلاش می‌کنند به جنگ روسیه با اوکراین پایان دهند.

XS
SM
MD
LG