یک منبع دپلوماتیک روز شنبه نهم نومبر (۱۹ عقرب) به خبرگزاری فرانسپرس گفت که قطر از میانجیگری برای آتش بس در غزه و توافق آزادی گروگانها کنار رفته و به حماس هشدار داده است که حضور دفتر این گروه در دوحه دیگرضروری نیست.
منبع به شرط فاش نشدن نامش گفت: "قطریها هم به اسراییل و هم به حماس اطلاع داده اند که تا زمانی که امتناع از مذاکره در مورد یک توافق، وجود داشته باشد، آنها نمی توانند به میانجیگری ادامه دهند. در نتیجه، دفتر سیاسی حماس دیگر هدف حضور خود را از دست میدهد."
قطر، به همراه ایالات متحده و مصر، نقش مهمی در دورهای متعدد مذاکرات برای برقراری آتشبس در غزه و آزادی گروگانهایی که توسط گروهٔ حماس در نوار غزه نگهداری میشوند، داشته است؛ مذاکراتی که تاکنون بینتیجه بودهاند.
منبع آگاه گفت که قطر قبلاً "هر دو طرف، اسراییل و حماس و همچنان ایالات متحده را در مورد تصمیم خود مطلع ساخته است".
منبع اضافه کرد: "قطری ها به دولت ایالات متحده گفته اند که آنها آماده اند زمانیکه هر دو طرف... تمایل صادقانه را برای برگشت به میز مذاکره نشان دهند، دوباره در میانجیگری دخیل شوند."
در همین حال خبرگزاری رویترز روز جمعه گزارش داد که ایالات متحده به قطر گفته است که پس از آن که گروه حماس در هفتههای اخیر آخرین پیشنهاد آتشبس و تبادل گروگانها را رد کرد، حضور حماس در دوحه دیگر قابل قبول نیست.
یک مقام ارشد دولت امریکا روز جمعه به رویترز گفت: "پس از رد مکرر پیشنهادهای تبادل گروگانها، رهبران حماس نباید در پایتخت هیچیک از شرکای امریکا مورد استقبال قرار گیرند. ما این موضوع را پس از رد آخرین پیشنهاد توسط حماس، بهطور صریح به قطر اعلام کردیم."
این مقام که خواست نامش در گزارش ذکر نشود، افزود که قطر حدود ۱۰ روز پیش این درخواست را به رهبران حماس ابلاغ کرده است. اما سه مقام حماس این ادعا را رد کرده و گفتهاند که قطر چنین درخواستی به رهبران حماس نداده است.
یک مقام ارشد حماس به تاریخ ۳۱ اکتوبر (۱۰ عقرب) گفت که این گروه هرگونه پیشنهاد برای توقف موقت درگیری در غزه را رد میکند و بر آتش بس پایدار اصرار دارد.
طاهر النونو، یک رهبر ارشد حماس گفت: "نظریه توقف موقت در جنگ، فقط برای از سرگیری تجاوز بعدی، چیزی است که ما قبلاً در مورد آن موضع خود را ابراز کرده ایم. حماس از پایان دایمی جنگ حمایت میکند نه یک توقف موقت."
گروه