رهنورد زریاب، از نویسندگان نامدار افغانستان به عمر ۷۶ سالگی در یکی از شفاخانههای شهر کابل درگذشت.
این نویسندۀ مشهور افغانستان از مدتی به اینسو در اثر بیماری که داشت در یکی از شفاخانههای شهر کابل بستری بود.
لطفالله نجفیزاده، از همکاران وی گفته است که آقای زریاب در هفتههای اخیر به بیماری کووید۱۹ مبتلا شده بود.
آقای زریاب از چندینسال به اینسو در کنار نویسندگی به عنوان ویراستار در شبکۀ خبری طلوع کار میکرد.
محمد اعظم رهنوزد زریاب، در سال ۱۳۲۳ خورشیدی در کابل به دنیا آمده و تحصیلاتاش را در مقطع لیسانس در رشتۀ خبرنگاری در پوهنتون کابل و ماستری خود را در همین رشته از پوهنتون ویلز بریتانیا بدست آورده بود.
آقای زریاب مطالعات زیاد در بخش فلسفه، هنر، جامعه شناسی و روان شناسی نیز داشت و برعلاوهٔ افغانستان از چهرههای شناخته شده در حوزه هنر و ادبیات ایران و تاجیکستان نیز به شمار میرفت.
این نویسندۀ مطرح افغانستان در سالهای اخیر تاثیر زیادی بر نویسندگان نسلنو افغانستان برجا گذاشت و از احترام ویژه در میان آنان بر خبردار بود.
آوازی از میان قرنها، مرد کوهستان، دوستی از شهر دور، نقشها و پندارها، آینه و گلنار از مشهورترین مجموعههای داستانی آقای زریاب به شمار میروند.
همچنان مقالههای زیادی از این نویسندۀ نامدار افغانستان نشر شده است.
درگذشت آقای زریاب واکنشهای زیادی را در رسانههای اجتماعی افغانستان به همراه داشت.
محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان درگذشت آقای زریاب را یک "ضایعه بزرگ" در حوزه ادبیات و فرهنگ این کشور عنوان کرده است.
ریاست جمهوری این کشور در اعلامیۀ گفته که آقای زریاب سالهای زیادی از عمر خود را به عنوان نویسنده، داستاننویس، فعال رسانهای، ادبی و فرهنگی این کشور سپری کرده و آثار ماندگاری از خود بجا گذاشته است.
عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحۀ ملی افغانستان نیز با نشر خبرنامهای گفته است: "استاد زریاب تا آخرین روزهای عمرش دست از قلم و قدم در راه ادبیات و فرهنگ برنداشت. باور داریم که نام این ستارۀ تابناک فرهنگ افغانستان برای سالهای زیادی جاویدان خواهد ماند."