یک روز پس از اعلام تصمیم کمیسیون شکایات انتخاباتی افغانستان مبنی بر ابطال آرای انتخابات پارلمانی کابل، نهادهای ناظر بر انتخابات از این کمیسیون خواسته اند که در این مورد تجدید نظر کند.
اتحادیه نهادهای ناظر برای تامین شفافیت انتخابات، در یک کنفراس خبری امروز جمعه (۱۶ قوس) گفت که عملی شدن خواست کمیسیون شکایات مبنی بر برگزاری دوباره انتخابات پارلمانی در کابل، غیرعملی است.
به باور این اتحادیه، کمیسیون های انتخاباتی برای بیرون رفت از این چالش با آنان مشوره نکرده و پروسه انتخابات قربانی "تکروی" های کمیشنران کمیسیونهای انتخاباتی شده است.
خلیل روفی، یکی از اعضای این اتحادیه افزود: "تعمیل حکم قانون در خصوص راه اندازی انتخابات مجدد حوزه کابل با این ظرفیت و روحیه حاکم در کمیسیون مستقل انتخابات عملی به نظر نمیرسد، در عین حال وضعیت حاکم در هر دو کمیسیون نسبت به تطبیق مراحل بعدی انتخابات خود شکننده و با مشکلات جدی همراه است".
به گفته روفی، رهبری کمیسیون مستقل انتخابات توانایی مدیریت پروسه انتخابات را ندارد و از رهبران حکومت خواست تا وظیفه اعضا و رهبری این کمیسیون را به حالت تعلیق بیاورند.
در همین حال، دیدبان شفافیت افغانستان از تصمیم تازه کمیسیون شکایت های انتخاباتی استقبال کرد.
دیدبان شفافیت افغانستان در اعلامیهی گفته است: "گزینه مطلوب این بود که آرای پاک و ناپاک از هم تفکیک شوند و چون حالا که تقلب گسترده امکان این امر را از بین برده است، تصمیم کمیسیون ضروری و معقول است".
کمیسیون شکایات انتخاباتی افغانستان گفته است که آنها حدود سه هزار شکایت را در کابل بررسی کرده اند که نشان میدهد تخطیهای جدی در جریان برگزاری انتخابات صورت گرفته است.
اما کمیسیون مستقل انتخابات، 'ابطال آرای کابل' را رد کرده و این تصمیم کمیسیون شکایت های انتخاباتی را "غیرقانونی" و توام با "انگیزههای سیاسی" خوانده است.