لینک های دسترسی

Breaking News

استقبال شورای عالی صلح از مذاکرات مستقیم امریکا با طالبان


شورای عالی صلح به دنبال تصمیم تازۀ ایالات متحدۀ امریکا مبنی بر گفتگوهای مستقیم با طالبان گفت که از این تصمیم استقبال می‌کند؛ اما این شورا بر گفتگوهای بین‌الافغانی تأکید کرد.

اداره دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده به تازگی به دیپلومات‌های ارشدش دستور داده است که در پی مذاکرات مستقیم با طالبان شوند.

روزنامۀ نیویارک تایمز گزارش داده است که تمایل ایالات متحده برای پیگیری مذاکرات، نشانه‌ای از عجلۀ ادارۀ ترمپ، برای شکستن بن‌بست در افغانستان است.

سید احسان طاهری، سخنگوی شورای عالی صلح افغانستان، در واکنش به این گزارش گفت که از تمام کشورهای جهان در نشست‌های مختلف خواسته اند که برای آغاز مذاکرات مستقیم حکومت افغانستان با طالبان، هر همکاری و اقدامی که منجر به تسریع روند گفتگوهای صلح شود و مقدمه‌ای بر آغاز مذاکرات مستقیم بین‌الافغانی باشد، این شورا از آن استقبال می‌کند.

به گفتۀ طاهری، از آنجایی که کشورهای مختلف از روند صلح افغانستان پشتیبانی کرده اند؛ باید گام‌های عملی را نیز در این بخش بردارند و تصمیم ایالات متحده نیز اقدام عملی برای آغاز مذاکرات است.

اما سخنگوی شورای عالی صلح افغانستان تأکید کرد که هرگز رهبری، مالکیت و حاکمیت پروسه صلح افغانستان، به کسانی دیگر واگذار نمی‌شود.

او با اشاره به تصمیم تازۀ ایالات متحدۀ امریکا گفت: "این هرگز به ضرر نیست، این مقدمه‌چینی است و این اعلان همکاری امریکا است، مثلی که عملاً کشورهای عربستان، ازبکستان، قطر، ایران، پاکستان، روسیه همگی در پروسۀ صلح افغانستان اعلام همکاری کردند و گام‌های عملی می‌خواهند بردارند، این خود نشان می‌دهد که همکاری وقتی امروز اعلام می‌کنند، مردم افغانستان گام‌های عملی می‌خواهند در این پروسه...این هرگز حاکمیت، مالکیت و رهبری پروسه صلح افغانستان را زیر سؤال نمی‌برد".

گزارش روزنامه نیویارک تایمز حاکی است که مقام‌های امریکایی، هدف شان جاگزین ساختن حکومت وحدت ملی افغانستان در این مذاکرات نیست؛ بلکه می‌خواهند بن‌بست ایجادشده را شکسته و زمینه را برای مذاکرات وسیع‌تر، آماده سازند.

ریاست جمهوری و ریاست اجرایی افغانستان هنوز در این مورد واکنش رسمی نشان نداده اند.

از سوی دیگر، بریتانیا از تلاش امریکا برای مذاکرات مستقیم با طالبان استقبال کرده است. نیک کی، سفیر این کشور در کابل در صفحۀ توییترش نگاشته است: "این یک گام مهم و قابل استقبال است".

در همین حال، امرالله صالح، رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان نیز در واکنش به این تصمیم امریکا، در صفحۀ توییترش نوشته است که از پروسۀ اعلام‌شدۀ به مالکیت و رهبری افغان‌ها؛ به حرکتی با اشتراک افغان‌ها "Afghans band wagon"؛ این امر چشم‌انداز سیاسی افغانستان را تکان خواهد داد؛ چون اشرف غنی به ایجاد اجماع و مرام با ثبات ناتوان است.

او افزوده است: "ما دشمنان خود را می‌شناسیم و خداوند ما را از دوستان مصؤون بدارد".

به نوشتۀ آقای صالح، در روشنی پالیسی جدید قصر سفید مبنی بر گفتگوی مستقیم با طالبان "تروریست"حکومت افغانستان – ارگ و ریاست اجرائیه – دو گزینه دارند؛ با جلب نیروهای که در فضای قانون اساسی قرار دارند، اساس حکومت وحدت ملی را توسعه دهد و جانب رهبری‌کننده باشد، یا هم وضعیت موجود را حفظ کند و یکی از جناح‌ها باشد.

امریکا در حالی این تصمیم تازه را گرفته است که پیش از این بارها طالبان دعوت حکومت افغانستان به مذاکره را رد کرده و خواستار گفتگوی مستقیم با امریکا شده بودند.

XS
SM
MD
LG