مقامات کانگو روز یکشنبه ۱۲ مارچ (۲۲ حوت) گفتند که شورشیان در شرق آن کشور دستکم ۱۹ نفر را کشتند و یک مرکز صحی و خانهها را آتش زدند.
کارلی نزانزو، والی پیشین ولایت کیوو شمالی، در مصاحبهای با رسانههای دولتی کانگو گفت که افراد مسلح مظنون "نیروهای دموکراتیک متفقین" که به گروه دولت اسلامی یا داعش وابسته است، غیرنظامیان را در شهرک کیریندرا آماج حمله قرار دادند.
مقامات کانگو گفته اند که در روزهای اخیر دهها نفر در اثر حملات افراد مسلح وابسته به نیروهای دموکراتیک متفقین در ولایت کیوو کشته شده اند. به گفتهٔ این مقامات، مردم ''توسط اسلحهٔ گرم، چاقو و قمه'' در این منطقه به قتل رسیده اند.
اعماق، خبرگزاری وابسته به داعش، روز شنبه اعلامیهای را به نشر رساند که تندروان گروه دولت اسلامی مسوولیت کشتار بیش از ۳۵ نفر از ''مسیحیان'' را بر عهده گرفته اند. تندروان داعش همچنین گفته اند که در اثر حملات آنان در هفتهٔ گذشته، دهها نفر دیگر در شرق کانگو زخمی شده اند.
بیش از ۱۲۰ گروه مسلح از چندین دهه به اینسو در شرق جمهوری دموکراتیک کانگو فعالیت دارند. بسیاری از این گروهها میراث جنگهای منطقهای است که در آغاز قرن شعلهور شد و آنان به خاطر قدرت، نفوذ و منابع بیشتر درگیر جنگ استند.
نیروهای دموکراتیک متفقین بیشتر در ولایت کیوو فعال استند، اما تندروان این گروه به تازگی فعالیتشان را در ولایت همسایه ایتوری نیز گسترش داده اند.
تلاشها برای مهار کردن خشونت نتایج اندکی داشته است. گروهی از کارشناسان سازمان ملل متحد طی گزارشی در دسمبر ۲۰۲۲ به این نتیجه رسیدند که عملیات مشترک اردوی یوگاندا و کانگو سبب شکست یا تضعیف اساسی نیروهای دموکراتیک متفقین نشده است.
ملل متحد و گروه های حقوق بشر، نیروهای دموکراتیک متفیقین را به معلول کردن، تجاوز و اختطاف غیرنظامیان از جمله کودکان متهم کرده اند. ایالات متحده در اوایل ماه روان میلادی جایزهٔ تا پنج میلیون دالری را برای معلوماتی تعیین کرد که موجب شناسایی یا تعیین موقعیت سیکا موسی بالوکو، رهبر نیروهای دموکراتیک متفقین وابسته به داعش، شود.
بر اساس گزارش ملل متحد، درگیریها در جمهوری دموکراتیک کانگو موجب بیجا شدن نزدیک به شش میلیون نفر شده و صدها هزار نفر دیگر با ناامنی شدید غذایی مواجه اند. شماری از این گروهها، فقط از مناطق شان حراست میکنند.