لینک های دسترسی

Breaking News

بلخی: شورشگری داعش، مهاجرت را بیشتر ساخته است


دها هزار افغان در سال روان کشورشان را ترک گفته و به صدها هزار پناهجویی پیوستند که خواهان اقامت در کشور های اروپایی استند. اکثریت جوانانی که افغانستان را ترک کرده و یا در صدد ترک نمودن کشور شان استند می گویند چهارده سال جنگ ، نا آرامی و فقر باعث شده که از کشور خارج شوند.

محمد فهیم آذر جوان نزده ساله افغان، مربوط یک خانواده متوسط الحال، که اخیرا از مکتب فارغ التحصیل گردیده، آرزو دارد فاکولته برود و در یک رشته تحصیل کند.

اما در عوض کوشیده است تا مبلغ پنج هزار و ششصد دالر را برای گرفتن ویزه و تکت طیاره به ترکیه بدست آورد تا از آنجا به صف پناهندگان به صوب اروپا بپیوندد. آذر می گوید زمینه هیچ نوع پیشرفت برای جوانان در افغانستان مساعد نیست " روز به روز بمگذاری های انتحاری بیشتر شده می رود. وقتی کسی صبح از منزل خارج می گردد مطمین نمی باشد که آیا زنده به منزل بر می گردد یا نه."

به اساس گزارش سازمان ملل متحد پس از سوری ها ، افغان ها بیشترین پناهجویان را تشکیل می دهد که وارد سواحل اروپا گردیده اند.

خروج جوانان افغان ناشی از نا امیدی ها در کشورشان است که با وجود مداخله چهادره ساله ایالات متحده و ملیارد ها دالر سرمایه گذاری ، هنوز هم آغشته به فقر و جنگ دارد.

حسین عالمی بلخی وزیر أمور مهاجرین و بی جا شده گان می گوید تا کنون در سال روان ١٢٠ هزار أفغان کشور شان را ترک گفته اند، وی می گوید که این رقم تا پایان سال به ١٦٠ هزار خواهد رسید که حدود چهار برابر سال ٢٠١٣ می باشد" پس از آغاز جنگ های داعش به ننگرهار، شمار پناهجویان به شکل سرسام آور بلند رفت، و مخصوصا پس از حمله طالبان بر کندز شمار کسانیکه که کشور را ترک کردند به اوج خود رسید"

کسانیکه کشور را ترک کرده اند می گویند مشکلات، فرا تر از امنیت، حکومت فاسد، جنگسالاران آدم کش، و تندروان عمیقا ریشه دار اسلامی است که آزادی ها را محدود ساخته اند.

سید اجمل محصل پوهنتون می گوید خروج از کشور به شکل قانونی مستلزم پول گزاف است" بیست تا بیست و پنج هزار دالر ضرورت است که بصورت قانونی کشور را ترک کنیم. اگر آنقدر پول داشته باشیم اصلا کشور را ترک نمی کنیم، بلکه در کشور خود به یک بزنس آغاز می کنیم. از اینرو مردم با پول کم مهاجر می شوند و خطر مرگ را قبول می کنند."

در دو سال گذشته در حالیکه ناتو و ایالات متحده اکثریت نیرو های شان را از افغانستان خارج ساختند و طالبان پیشرفت های داشتند، کمک ها و سرمایه گذاری ها قطع شد و دیگر فرصت ها حتی برای افغان های تعلیم یافته باقی نماند.

از جانب دیگر جرمنی گفته است یکتعداد از مهاجرین افغان را دوباره به افغانستان بر می گرداند، و حکومت افغانستان هم بیان داشت که آنان را می پذیرد. در همین حال اتریش گفته است که مقررات جدی را برای جلوگیری از ورود پناهجویان در آن کشور وضع می کند.

  • 16x9 Image

    نجیبه خلیل

    نجیبه خلیل از سال 2004 تا کنون منحیث گوینده و خبرنگار صدای امریکا اجرای وظیفه میکند. خلیل، لیسانس خود را در رشته ژورنالیزم و سپس فوق لیسانس خود را در رشته رادیو و تلویزیون از یونیورستی ویلیم پترسن در ایالت نیوجرسی بدست اورد. وی همچنان یک دیپلوم در رشته کمپیوتر پروگرامنگ را نیز از کالج برگن کمیونتی ایالت نیوجرسی اخذ نموده است.

XS
SM
MD
LG