سفیر روسیه در ملل متحد گفته است که برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان هیچ کشوری عجله ندارد و اشاره کرد که مسکو آماده نیست بگذارد این گروه در ملل متحد از افغانستان نمایندگی کند.
واسیلی نیبینزیا در اشاره به تعهدات طالبان پیرامون احترام به حقوق بشر، به شمول حقوق زنان و دختران و مبارزه با دهشت افگنی و مواد مخدر گفت: "سوال به رسمیت شناختن زمانی مطرح میشود که جامعهٔ بین المللی اطمینان حاصل کند که وعده ها و تعهداتی را که مقامات [طالبان] داده اند، عملی شده باشد."
ملل متحد میخواهد در مورد اینکه کی باید از افغانستان در ملل متحد نمایندگی کند، تصمیم بگیرد.
گروه طالبان، سهیل شاهین، سخنگوی دفتر قطر خود را به ملل متحد معرفی کرده است، اما غلام محمد اسحاقزی، نمایندهٔ جمهوری خلع شدهٔ اسلامی افغانستان میخواهد در سمتاش باقی بماند.
آقای نیبینزیا افزود که اعتماد نامهٔ سفیرها در ملل متحد از سوی روسای کشورها پیشکش میگردد، اما اگر این اعتماد نامه از سوی رییس کشوری پیشکش شود که هیچکس او را به رسمیت نمیشناسد، میدانید که نتیجهٔ آن چه خواهد بود.
او همچنان گفت که ملل متحد باید در مورد تعزیرات وضع شده بر رهبران طالبان تصمیم بگیرد، اما نه به این زودیها.
قرار است کمیتهٔ نه عضوی اعتمادنامههای ملل متحد که روسیه، چین و ایالات متحده در آن شامل اند، ماه آینده در خصوص این که کی از افغانستان نمایندگی کند، تصمیم بگیرد.
این در حالی است که ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، گفته است که گروه طالبان را از فهرست گروههای دهشت افگن این کشور خارج میکند.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، رییس جمهور روسیه به تاریخ ۲۱ اکتوبر (۲۹ میزان) یک روز پس از گفتگو با مقامات حکومت طالبان گفت که روسیه به سوی خارج کردن گروه طالبان از فهرست سازمانهای افراطگرا در حرکت است.
روسیه در سال ۲۰۰۳ گروه طالبان از شامل فهرست "سازمانهای تروریستی" ساخت، اما پس از آنکه طالبان قدرت را در ماه اگست در دست گرفتند، مسکو چندین بار از این گروه میزبانی کرده است.
مسکو ضمن اعلام کمک با گروه طالبان خواستار حمایت بین المللی از افغانستان شده است.