لینک های دسترسی

Breaking News

اوکراین و روسیه برای دور دوم مذاکرات صلح آماده می‌شوند 


یک تانک زرهی اوکراین که در اثر حملهٔ روسیه تخریب شده است
یک تانک زرهی اوکراین که در اثر حملهٔ روسیه تخریب شده است

به گفتهٔ مقام‌های مسکو و کیف،‌ روسیه و اوکراین برای دور دوم مذاکرات صلح آماده می شوند.

آمادگی برای دور دوم مذاکرات صلح روز دوشنبه ۲۸ فبروری (نهم حوت) پس از دور نخست مذاکرات هیات دو کشور که در مرز بلاروس صورت گرفت، اعلام شد.

در همین حال،‌ هیات اوکراینی خواهان آتش بس فوری و خروج قوای روسی در جریان مذاکرات ابتدایی شده است،‌ تقاضایی که از سوی روسیه رد شده است. دور نخست مذاکرات پس از پنج ساعت بدون توافق آتش بس پایان یافت.

مقاومت اوکراین همراه با ناکامی لوژستیکی نظامیان روسیه،‌ تهاجم نظامی مسکو بر اوکراین را با کندی مواجه کرده است.

در همین حال،‌ ولادمیر زیلینسکی، رییس جمهور اوکراین، از اتحادیهٔ اروپا خواسته است که کشورش را به صورت فوری به عضویت این اتحادیه بپذیرد.

آقای زیلینسکی روز دوشنبه ۲۸ فبروری درخواست عضویت اتحادیهٔ اروپا را امضا کرد و از طریق یک پیام ویدیویی خواهان عضویت فوری کشورش به این اتحادیه شد. رییس جمهور اوکراین همچنین قوای روسی را ترغیب کرد تا سلاح های خود را به زمین بگذارند.

پس از پنج روز تهاجم نظامی، اردوی روسیه قادر به تصرف هیچ یک از شهر‌های عمدهٔ اوکراین نشده است. به گفتهٔ یک مقام وزارت دفاع ایالات متحده، آخرین تلاش قوای روسی به سمت کیف، پایتخت اوکراین، روز یکشنبه با پیشروی اندک همراه بود.

این مقام امریکا گفت که اوکراینی‌های مقاومت "پایدار و قوی" را در اطراف کیف از خود نشان داده اند و "آنها [روس ها] از عدم پیشرفت در کیف ناامید شده اند."

بر اساس گزارش ها، ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، حالا ۷۵ در صد قوای خود را که از قبل در اطراف مرز اوکراین مستقر کرده بود، به جنگ در داخل قلمرو اوکراین اعزام کرده است.

اما ویدیوهایی که در رسانه‌های اجتماعی نشر شده است، نشان می‌دهد که تانک‌ها و وسایط زرهی روسیه هدف حملات قرار گرفته و از بین رفته اند.

مقام‌ها گفته اند که طیاره‌های جنگی و هلیکوپتر‌های روسی نیز در جریان پنج روز حمله تهاجمی سقوط داده شده اند و نیروهای روسی به دلیل تمام شدن سوخت وسایط‌ شان در کنار جاده‌ها گیر مانده اند.

یک تانک روسی که در شهر خارکوف اوکراین روز یکشنبه هدف حمله قرار گرفت
یک تانک روسی که در شهر خارکوف اوکراین روز یکشنبه هدف حمله قرار گرفت

یک مقام ارشد وزارت دفاع ایالات متحده روز دوشنبه گفت که حریم هوایی اوکراین همچنان مورد مناقشه باقی مانده است و روس‌ها به برتری هوایی بر سراسر اوکراین دست نیافته اند.

این مقام های ارشد پنتاگون به خبرنگاران گفت: "سیستم دفاع هوایی اوکراین چه از نظر طیاره و چه از نظر سیستم‌های دفاع میزایلی دست نخورده و قابل دوام است."

در همین حال،‌ فلیپو گراندی، کمیشنر عالی ملل متحد در امور پناهندگان، روز دوشنبه در یک تویت نوشته که "بیش از ۵۰۰ هزار مهاجر از اوکراین به کشور‌های همسایه فرار کرده اند."

مقام ها در اوکراین گفته اند که از آغاز حمله تهاجمی روسیه بر آن کشور، دست کم ۳۵۰ غیر نظامی اوکراینی کشته شد و ۱۷۰۰ نفر دیگر زخمی شده اند. تا حال در مورد تلفات نظامیان اوکراین معلوماتی در دست نیست. مقام های روسیه تایید کرده اند که قوای آن کشور متحمل تلفات شده است، اما شماری دقیق تلفات خود را فاش نکرده اند.

حملهٔ نظامی ولادیمیر پوتین که به تاریخ ۲۴ فبروری بر اوکراین آغاز شد،‌ با واکنش شدید ده‌ها کشور جهان به خصوص کشور‌های غربی مواجه شده است.

وضع تعزیرات شدید اقتصادی،‌ مسدود شدن فضای هوایی کشور‌های اروپایی بر روی پرواز‌های مربوط به روسیه و تعهد کمک‌های نظامی و بشری به اوکراین، از جمله اقدامات غرب علیه روسیه بوده است.

رییس جمهور پوتین در نخستین روز حمله بر اوکراین، بدون ذکر نام کدام کشور مشخص هشدار داد که هرگونه مداخله با عملکرد روسیه موجب "پیامد‌هایی خواهد شد که آن‌ها هرگز ندیده اند".

آقای پوتین در روز چهارم حملهٔ نظامی بر اوکراین،‌ به قوای هسته‌ای روسیه دستور حالت آماده باش ویژۀ نظامی را داد.

ایالات متحده در واکنش به این اقدام مسکو گفت که دستور آماده باش برای نیروی هسته‌ای تشدد "کاملاً غیرقابل قبول" است و به گفتۀ سخنگوی قصر سفید، رهبر روسیه می‌خواهد که با بنا کردن تهدیدات "تهاجم بیشتر" بر اوکراین را توجیه کند.

XS
SM
MD
LG