عربستان سعودی روز شنبه چهارم مارچ (۱۳ حوت) دو نفر را اعدام کرد و مجموع اعدامها در آن کشور در سال جاری به شش نفر رسید.
خبرگزاری رسمی عربستان (SPA) گزارش داده که یکی از این دو نفر به اتهام تلاش برای منفجر کردن یکی از تاسیسات نفتی و دوم به اجبار "عمل ناپسند لواط" علیه خوردسالان محکوم شده بودند.
این اعدامها، هر دو در منطقه غربی مکه، سه روز پس از آن انجام شد که مقامات در منطقه جنوب غربی الباحه، چهار مرد را که متهم به ربودن و کشتن یک مرد دیگر بودند، اعدام کردند.
براساس آمار خبرگزاری فرانس پرس، عربستان سال گذشته ۱۴۷ نفر را اعدام کرد که بیش از دو برابر رقم ۶۹ نفر در سال ۲۰۲۱ بود.
عربستان سعودی در ماه مارچ سال گذشته در یک رویداد کمپیشینه در تاریخ معاصر این کشور، ٨١ زندانی از جمله هفت یمنی و یک سوری را به اتهام تروریزم و سایر جرایم مانند داشتن "باورهای انحرافی" اعدام کرد؛ رویدادی که اعتراض بین المللی را برانگیخت.
خبرگزاری SPA به نقل از وزارت داخله عربستان گفت که اعدام های روز شنبه نشان دهنده "تمایل حکومت به برقراری امنیت و تحقق عدالت" است و باید به عنوان هشداری برای کسانی باشد که قصد چنین جرایم را دارند.
این خبرگزاری گفته است که شخصی که به اتهام تلاش برای منفجر کردن یکی از تاسیسات نفتی اعدام شد، همچنین یک منسوب نیروهای امنیتی را به ضرب گلوله کشته و دیگری را زخمی کرده بود.
خبرگزاری SPA نگفته که اعدامهای اخیر چگونه انجام شده است.
بر اساس گزارشی که اوایل امسال توسط نهاد Reprieve و سازمان اروپایی-سعودی حقوق بشر (ESOHR) منتشر شد، از زمان به قدرت رسیدن ملک سلمان در سال ۲۰۱۵، بیش از ۱۰۰۰ حکم اعدام اجرا شده است.
در این گزارش آمده است که این میزان از میانگین ۷۰.۸ اعدام در سال از ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ به ۱۲۹.۵ در سال از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲ افزایش یافته است.
گروه های حقوق بشر، عربستان سعودی را به اعمال قوانین محدودکنندهٔ بیان سیاسی و مذهبی متهم کرده و از آن به دلیل استفاده از مجازات اعدام، از جمله برای متهمانی که در سنین خردسالی دستگیر شده اند، انتقاد کرده اند.
حکومت عربستان سعودی اتهامات نقض حقوق بشر را رد میکند و میگوید که طبق قوانین از امنیت ملی آن کشور محافظت میکند.