تلاش های ضد فساد اداری در افغانستان، در نهاد های کلیدی مبارزه با فساد حکومت، با مشکلات ظرفیتی، منابع، فقدان فعالیت ها علیه افراد قدرتمند و حضور "افراد فاقد شرایط لازم و مفسد" مواجه می باشد.
دفتر مفتش ویژۀ ایالات متحده در امور بازسازی افغانستان یا سیگار، روز چهارشنبه در تازه ترین گزارش خود ضمن بیان این مطلب، از تلاش های مقامات حکومت افغانستان برای عملی سازی استراتیژی ضد فساد تحسین کرده اما ساحاتی را نیز مشخص ساخته که با "معیارات بین المللی و بهترین شیوه های کاری" مطابقت نمی کند.
این گزارش، توانمندی حکومت افغانستان را برای عملی سازی کامل استراتیژی ضد فساد و نشان دادن مبارزۀ دوامدار و باثبات علیه فساد را تحت سوال قرار داده است.
سیگار با انتقاد از استراتیژی حکومت افغانستان در مبارزه علیه فساد اداری نگاشته است که استراتیژی اساساً روی "اولویت ۱۵ وزارتخانه متمرکز است، اما نقش وزارت دفاع منحیث بزرگترین وزارتخانه در افغانستان، در مبارزه با فساد اداری واضح نیست."
مفتش ویژۀ ایالات متحده در امور بازسازی افغانستان نگاشته است "اگر حکومت افغانستان به اقدام نکردن علیه مقامات عامه که مقررات داخلی اخلاقی را نقض می کنند ادامه دهد و در حفاظت از اصلاح طلبان و معلومات دهندگان در برابر انتقامجویی ها ناکام بماند، یک فضای فساد سایه خواهد افگند."
سیگار می نگارد که مبارزه علیه فساد در سطوح پایین وجود دارد اما در سطوح بلند این امر عملی نمی گردد. این گزارش تاکید کرده است که نیرو های امنیتی و قضایی افغانستان اکثر از "تحقیقات، پیگرد قانونی و مجازات افراد قدرتمند" دوری می جویند.
مفتش ویژۀ ایالات متحده در امور بازسازی افغانستان در این گزارش به گونۀ مثال نگاشته است که یک جنرال پیشین وزارت داخله (که نامی از وی برده نشده است )، در غیاب به فساد اداری محکوم شده، اکنون با شمار زیادی از محافظین مسلح در اطراف شهر گشت و گذار می کند و نیرو های امنیتی از بازداشت او عاجز اند.
سیگار در گزارش تازۀ خود این را هم نگاشته که ایالات متحده، جامعۀ بین المللی و مقامات افغان شک و تردید خود را در بارۀ تمایل پارلمان افغانستان برای حمایت از اصلاحات مبارزه علیه فساد اداری، بیان داشته اند.
دسترسی به مقامات حکومت افغانستان در حال حاضر برای بیان واکنش در بارۀ یافته های گزارش تازۀ سیگار مقدور نبود.
ایالات متحده حدود یک تریلیون دالر را در عرصۀ امنیت و ثبات افغانستان به مصرف رسانده است. بیشترین رقم پول به ایجاد و آموزش نیرو های اردو و امنیتی افغان به مصرف رسیده تا بتوانند علیه شورشگرایی طالبان و سایر گروه های مسلح مخالف حکومت بجنگند.