وزارت فواید عامۀ حکومت طالبان گفته است که به دلیل برفباری و تندبادهای شدید، برخی از شاهراهها به شمول سالنگ به روی تردد ترافیک بسته شدهاند.
محمد اشرف حقشناس، سخنگوی این وزارت ناوقت روز سهشنبه ۲۵ فبروری (هفتم دلو) با نشر خبرنامهای گفته که شاهراه سالنگ از نیمههای دیشب مسدود شده و تلاشها برای بازگشایی آن جریان دارد.
حقشناس افزوده است که این اقدام به هدف جلوگیری از تلفات انسانی و خسارات مالی گرفته شده و قرار است با فروکشکردن طوفان و مساعد شدن هوا، کار برفپاکی در این مسیر آغاز شود.
از آغاز زمستان امسال شاهراه سالنگ به دلیل برفباری و طوفان شدید چند بار به روی رفت و آمد تمامی موترها مسدود شده است.
این شاهراه دستکم ۱۰ ولایت شمال و شمال شرق افغانستان را به مرکز و ولایات دیگر وصل میکند، که با بستهشدن آن مشکلات زیادی را در بخش تجارت و برای باشندگان ولایات شمال و شمال شرق افغانستان به بار میآورد.
به گفتۀ حقشناس، در دو روز گذشته، بسیاری از ولایات افغانستان شاهد برفباری سنگین بود که در اثر آن، چندین شاهراه دیگر به روی تردد مردم بسته شدهاند.
او گفته است: "مسیرهای کوتلهای قوناق، شاطو، آقرباط، حاجیگک، داگاه، و اسپندک در مسیر بامیان – غور، ساحه بند بکک در ولایت بامیان و مسیرهای بند بگک، لعل و کرمان در ولایت غور، مسیر میدان شهر – بامیان در ولایت میدان وردک، مسیرهای بلخاب و البدر در ولایت سرپل و مسیرهای نیلی – خدیر و نیلی – قوناق در ولایت دایکندی از اثر برف باری های شدید موقتاً به روی ترافیک مسدود شده است."
در این حال، مقامهای محلی طالبان در لوگر گفته اند که شاهراه کابل- پکتیا به دلیل لغزش کوه در مربوطات این ولایت به روی رفت و آمد تمامی موترها مسدود شده است. مقامها گفتهاند که کار برای بازگشایی این شاهراه آغاز شده و به زودی مسیر کابل-پکتیا به روی تردد مردم باز خواهد شد.
سازمان ملل متحد پیشبینی کرده که با آنکه برفباریها در زمستان امسال در برخی از ولایات افغانستان بیشتر خواهد بود، درجۀ حرارت در ماههای آینده در این کشور، گرمتر خواهد شد.
به گفتۀ این سازمان، افغانستان ششمین کشور آسیبپذیر در برابر تاثیرات تغییرات اقلیمی است، اما کمترین توانایی و آمادگی را برای سازگاری و مقابله با تاثیرات بحران دارد.
سازمان ملل متحد افزوده که ۲۵ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان با شرایط خشکسالی شدید یا فاجعهبار مواجه است که بیش از ۵۰ درصد جمعیت را متاثر میکند.
گروه