بنا بر یک مطالعه جدید، کشف اسکلیت ۳۱ هزار ساله یک انسان بزرگسال جوان در غاری در اندونیزیا، احتمالاً شواهدی از قدیمیترین مورد قطع عضو بدن انسان را آشکار میکند.
به گزارش اسوشیتدپرس، دانشمندان میگویند که قطع پای چپ این انسان ماقبل تاریخ در کودکی انجام شده و بیمار بعد از آن چندین سال به زندگی ادامه داده است.
بر اساس این مطالعه که نتایج آن روز چهارشنبه ۱۶ سنبله در ژورنال علمی "نِیچر" (طبیعت) منتشر شد، عمل قطع پا در دوران ماقبل تاریخ میتواند نشاندهنده این باشد که بشر زودتر از آن چه پیشتر تصور میشد، به پیشرفتهای صحی دست یافته است.
تیم ملونی، باستانشناس دانشگاه "گریفیث" آسترالیا و محقق اصلی این مطالعه، به اسوشیتدپرس گفت که پژوهشگران هنگام اکتشاف غاری در جنگلهای حارهای اندونیزیا در جزیره بورنیو، این قبر را پیدا کردند.
جزیره بورنیو، سومین جزیره بزرگ جهان که بین سه کشور اندونیزیا، مالیزیا، و برونی تقسیم شده است به دلیل نقاشیهای روی صخره و غارنگارههایش شهرت جهانی دارد.
ملونی گفت که با این که بیشتر اسکلیت سالم مانده بود، ولی پای چپ آن از ناحیه ساق به پایین در قبر نبود.
پژوهشگران پس از بررسی این بقایا متوجه شدند که پای چپ این انسان نه از قبر گم شده و نه بر اثر تصادف قطع شده ،بلکه با دقت بریده شده است.
ملونی توضیح داد که استخوان ساق پا یک بریدگی دقیق و تمیز را نشان میدهد که بهبود یافته است. همچنین هیچ نشانهای از عفونت در آن وجود ندارد و نمیتوانسته بر اثر یک، سانحه مثل دندان گرفتن پای کودک توسط تمساح، رخ داده باشد. او گفت که هیچ نشانهای از شکستگی ناشی از یک تصادف که موجب از دست دادن پا شده باشد نیز در باقیماندۀ ساق پا دیده نمیشود.
پژوهشگران میگویند که به نظر میرسد این فرد شش تا نه سال پس از قطع پایش زندگی کرده و در نهایت به دلایل ناشناختهای در بزرگسالی جان خود را از دست داده است.
این مطالعه همچنین نشان میدهد که جامعه محلی احتمالاً سالها از این کودک مراقبت میکردند، چرا که زنده ماندن در زمینهای ناهموار منطقه برای فردی که یک پا نداشته، نباید آسان بوده باشد.
ملونی در یک کنفرانس خبری گفت، کشف این جراحی اولیه (ماقبل تاریخ) 'تاریخ دانش و پیشرفتهای صحی بشر را بازنویسی میکند."