بوچ ولمور و سونی ویلیمز، دو فضانورد کهنهکار امریکایی که با نخستین پرواز آزمایشی فضاپیمای استارلاینر شرک بوینگ به ایستگاه بینالمللی فضایی رفتند، اکنون با گذشت ۶۳ روز از آغاز سفرشان چشمانداز روشنی برای بازگشت به زمین ندارند.
براساس برنامه قرار بود آنان هفت هفته قبل به زمین برگردند، اما به گفتۀ ادارۀ تحقیقات فضایی ایالات متحده (ناسا) بروز یک اشکال در فضاپیمای استارلاینر بازگشت آنان را احتمالاً تا زمستان آینده به تاخیر خواهد انداخت.
ناسا همچنین اعلام کرد که پرتاب بعدی خود را از یک ماه به تعویق انداخته تا زمان بیشتری را صرف رفع مشکلات استارلاینر کند اما همزمان در حال بررسی این موضوع است که "این دو فضانورد سرگردان" را در ماه فبروری (دلو) سال روان با سفینه اسپیسایکس، رقیب بوینگ به زمین باز گرداند.
مقامات ناسا همچنان تلاش میکنند تا مشکلات پیش آمده در فضاپیمای استارلاینر را برطرف کنند.
تنها دو ترمینل در ایستگاه بینالمللی فضایی میتوانند کپسولهای فضانوردان امریکایی را در خود جای دهند که در حال حاضر، هر دوی آن اشغال شدهاند، بنابراین قبل از رسیدن خدمۀ بعدی باید یکی از این ترمینلها تخلیه شود. روسیه برای فضاپیماهای سیوز روسی پارکینگهای خاص خود را دارد.
نخستین پرواز فضایی شرکت امریکایی بوینگ به تاریخ ۱۷ جوزا با دو فضانورد به ایستگاه بینالمللی فضایی رسید.
زمانی که ولمور و ویلیمز به فضا رفتند، انتظار داشتند مدتی کوتاه در ایستگاه بینالمللی فضایی بمانند بمانند. تمام ماموریت آنان برای حدود یک هفته برنامهریزی شده بود، اما مجموعهای از مشکلات سبب شد که ناسا بازگشت این دو فضانورد را به طور نامحدود به تاخیر بیاندازد.
بوینگ در سال ۲۰۱۴، برای ساخت فضاپیمای استارلاینر قراردادی به ارزش ۴.۲ میلیارد دالر با ناسا بست و قرار بود این فضاپیما طی یک دهه به طور منظم فضانوردان را به ایستگاه بینالمللی فضایی انتقال دهد. اما سالها تاخیر در انجام این پروازها، کم از کم ۱.۵ میلیارد دالر خسارت به بوینگ وارد کرده است.
نخستین پرواز آزمایشی استارلاینر در سال ۲۰۱۹ بدون خدمه بود و به دلیل مشکل نرمافزار، شرکت بوینگ ناگزیر شد که پیش از ورود فضانوردان ناسا به کپسول، این پرواز آزمایش را تکرار کند. در سال ۲۰۲۲ عملیات بهتر پیش رفت، اما مشکلات دیگری از جمله برای چتر نجات پیش آمد.
گروه