معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان با انتقاد از مسودۀ طرح صلح شورای عالی مصالحۀ ملی گفته است این طرح قابل ارایه به نشست ترکیه نیست و "باید از نو و با دقت بیشتر تدوین شود".
سرور دانش در یاداشتی ناوقت روز دوشنبه ۱۲ اپریل (۲۳ حمل) در صفحۀ فیسبوکاش نگاشته است که در این مسوده دیدگاه یک جناح و به ویژه یک حزب برجسته شده است.
آقای دانش افزوده است: "نظام پارلمانی و یا صدارتی چه برای دوره انتقال و چه برای آینده افغانستان، تنها نظر یک حزب است و نباید به عنوان نظر همۀ جبهه جمهوریت و نظر همه اقوام و احزاب قلمداد شود."
او گفته است که در حال حاضر زمینۀ تطبیق نظام پارلمانی به دلیل فراهم نبودن بستر نظام حزبی فراگیر در این کشور مساعد نیست.
معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان میگوید که در این طرح، با طرح رییس جمهور غنی و حکومت نیز "برخورد توهینآمیز" صورت گرفته است. به باور آقای دانش این طرح به جای تقویت اجماع در جبهه جمهوریت، اختلافات در درون این جبهه را برجسته ساخته است.
آقای دانش همچنان این طرح را به معنای "تقسیم قدرت میان دو قوم" عنوان کرده که به باور وی "تحت نام نظام صدارتی یا پارلمانی و در لفافه تمرکز زدایی ارایه شده" و یکی را مستحق ریاست جمهوری و دیگری را مستحق صدرعظمی دانسته است.
او در ادامه نگاشته است: "مگر نه این است که در طول سالیان اخیر کسانی که شعار صدر اعظمی میدادند و میدهند، در حقیقت جامه مفشن این مقام را برای قوم خاصی دوخته اند؟ و در این صورت تکلیف دیگر اقوام چه می شود؟ اقوام دیگر در این طرح به درجه ۳ و ۴ و ... تنزل داده شده اند. آیا مشارکت عادلانه همین است؟."
شورای عالی مصالحۀ ملی افغانستان تا اکنون در مورد این اظهارات آقای دانش چیزی نگفته است.
این شورا دو روز پیش گفت که مسودۀ طرح صلح جمهوری اسلامی افغانستان از سوی کمیتۀ کاری آن نهایی و به عبدالله عبدالله سپرده شده است.
بر اساس معلومات شورای عالی مصالحۀ ملی افغانستان قرار است در روزهای پیش رو در مورد این مسوده تصمیم نهایی گرفته شود.
این شورا همچنان جزییات مسودۀ طرح صلح افغانستان را به گونۀ رسمی با رسانهها شریک نکرده است.