دفتر احمد الشرع، رییس جمهور سوریه، روز یکشنبه ۲۳ فبروری (پنجم حوت) گفت که عبدالفتاح السیسی، رییس جمهور مصر، از الشرع دعوت کرده است تا در نشست اضطراری اتحادیه عرب که قرار است به تاریخ چهارم مارچ در قاهره، پایتخت مصر، برگزارش شود، اشتراک کند.
پس از سرنگونی بشار اسد، رییس جمهور پیشین سوریه، دعوت از احمد الشرع، یک گام عمده برای رییس جمهور سوریه است تا روابط خود با جهان عرب را برقرار کند.
گروه هیات تحریر شام که الشرع رهبری آن را بر عهده دارد، در ماه دسمبر در جریان حملات برقآسا، حکومت اسد را سرنگون کرد و سپس در راس ادارهٔ انتقالی آن کشور قرار گرفت.
الشرع از زمانی که به قدرت رسیده، تلاش کرده است روابط خود را با کشورهای عربی تقویت کند؛ حکومت همه شمول را تشکیل بدهد و به تدریج انتخابات را در آن کشور برگزار کند، روندی که به گفته او ممکن است تا چهار سال طول بکشد.
مصر، که اسلامگرایان را به مثابهٔ تهدیدی وجودی میداند، پس از روی کار آمدن حکومت الشرع در سوریه با احتیاط عمل کرده است. مقامات مصری تاکید دارند که حکومت جدید سوریه باید یک انتقال سیاسی همهشمول و بدون "مداخلههای خارجی" را دنبال کند.
السیسی تقرر الشرع را به عنوان رییس جمهور انتقالی سوریه تبریک گفت، اما انتظار میرود که ملاقات حضوری آنها در جریان نشست اضطراری اتحادیه عرب صورت بگیرد.
نشست رو در راه در مصر، قرار است بر تلاشهای کشورهای عربی برای مقابله با طرح دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده، تمرکز کند.
ترمپ به تاریخ ششم فبروری هنگام ملاقات با بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسراییل، در قصر سفید گفت که اسراییل پس از پایان جنگ با حماس، نوار غزه را به امریکا واگذار خواهد کرد و در آنجا به سربازان امریکایی نیاز نخواهد بود.
پس از ملاقات با صدر اعظم اسراییل، ترمپ در شبکۀ اجتماعی تروث سوشیل نوشت که براساس برنامهٔ او بیشتر از دو میلیون فلسطینی که حالا در ویرانهها زندگی میکنند در "جوامع خیلی مصوونتر و زیباتر با خانههای جدید و مدرن مسکن گزین خواهند شد."
رییس جمهور ایالات متحده در ادامه نوشته است: "آنها در حقیقت فرصت خوشحال، مصوون و آزاد بودن را خواهند داشت."
ترمپ به صورت مشخص از مصر و اردن خواسته است تا فلسطینیها را بپذیرند، تقاضایی که از سوی رهبران هر دو کشور رد شده است.برخی از کشورهای اروپایی نیز با این طرح ترمپ مخالفت کردهاند.
گروه