امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجهٔ حکومت طالبان گفته است که پاکستان باید در مورد انفجار مرگبار در مسجد شهر پشاور تحقیقات دقیق انجام دهد و انگشت ملامت را به سوی افغانستان دراز نکند.
متقی که روز چهارشنبه اول فبروری (۱۲ دلو) در مراسم گشایش یک شفاخانهٔ ۵۰۰ بستر درمان معتادان در کابل صحبت میکرد، یکبار دیگر به کشورهای جهان اطمینان داد که از خاک افغانستان بر ضد هیچ کشوری استفاده نخواهد شد.
مقامهای پاکستانی گفته اند که حملهٔ انتحاری روز دوشنبه در داخل یک مسجد در شهر پشاور که منجر به کشته شدن ۱۰۰ نفر و زخمی شدن کم از کم ۲۲۵ نفر دیگر شده است، توسط تحریک طالبان پاکستان انجام شده است، گروهی که به گفتهٔ مقامهای پاکستانی در افغانستان پایگاه دارند. هرچند تحریک طالبان پاکستان دست داشتن در این حمله را رد کرده است.
شماری از قانونگذاران و مقامهای پاکستانی، به شمول وزیران کابینهٔ آن کشور، در پی حملهٔ مرگبار پشاور، مدعی شده اند که مراکز تحریک طالبان پاکستان و دیگر دهشت افگنان در افغانستان است، اما امیر خان متقی از مقامهای پاکستانی خواسته است که بار ملامت را به دوش دیگران نیندازند.
متقی گفت: "از وزیر صاحبان محترم پاکستان خواهش میکنم که برف بام خود را به بام دیگران نیندازند و ریشهٔ مشکلات شان را در داخل کشورشان جستجو کنند. مشوره میدهیم که در مورد انفجار پشاور تحقیق دقیق شود. این منطقه با جنگها، باروت و انفجار بلد است. هیچ امکان ندارد که یک انتحاری یا واسکت یا بم کوچک یا هم بشکهٔ مملو از مواد انفجاری چنین تخریباتی را به بار آرد."
سرپرست وزارت خارجهٔ طالبان گفته است که در ۲۰ سال گذشته چنین بم یا واسکت انتحاری دیده نشده است که بتواند سقف مسجد را فروریختانده و صدها نفر را کشته و زخمی کند. او گفت: "پس باید پرسش دقیق شود و تحقیق دقیق شود، انگشت ملامت به سوی افغانستان دراز نکنید."
امیر خان متقی گفته است که اگر به گفتهٔ وزیران پاکستان، مراکز دهشت افگنی در افغانستان میبود، اکنون به سایر کشورهای همسایه؛ چین، ایران، ترکمنستان، تاجیکستان و اوزبیکستان هم گسترش مییافت. او خطاب به مقامهای پاکستانی گفت که به جای اتهام وارد کردن که "تخم دشمنی" میکارد باید افغانستان و پاکستان با یکدیگر همکاری کرده و با هم دست برادری بدهند.
حکومت طالبان حملهٔ مرگبار در مسجد شهر پشاور را محکوم کرده و آن را عمل خلاف اصول و احکام اسلام خوانده است.
تا کنون هیچ گروهی مسوولیت این حمله را به دوش نگرفته و تحریک طالبان پاکستان نیز دست داشتن در آن را رد کرده است.
اما وزیران دفاع و داخلهٔ پاکستان که روز سه شنبه برای وضاحت در مورد این حمله به پارلمان آن کشور احضار شده بودند، تحریک طالبان پاکستان را مسوول انفجار در شهر پشاور قلمداد کردند.
پاکستان از دیر زمان خود را قربانی دهشت افگنی خوانده و ادعا کرده است که گروههای دهشت افگن در افغانستان لانه داشته و از آنجا حملات را بر ضد پاکستان طراحی و تطبیق میکنند.
اما حکومتهای پیشین افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و پاکستان را به حمایت و پرورش گروههای دهشت افگن به شمول طالبان افغان متهم میکردند.