لینک های دسترسی

Breaking News

طالبان: طراح مظنون حمله بر مسجد شیعیان در مزار شریف بازداشت شد


مقام‌های طالبان روز جمعه ۲۲ اپریل ( دوم ثور) گفتند که نیروهای آنان فرد مظنون حمله بر مسجد شیعیان را دستگیر کرده اند.

در نتیجه حمله مرگبار که روز پنجشنبه بوقوع پیوست، دست کم ۱۲ نفر کشته و ۵۸ نفر دیگر زخمی گردیدند.

گروه دولت اسلامی داعش مسوولیت حمله بر مسجد سه دکان را به دوش گرفته است.

خبرگزاری فرانس پرس به استناد نشر بیانیه‌ای داعش گزارش داده است که یکی از تندروان این گروه بکس مملو از مواد منفجره را با خود به داخل مسجد انتقال داده بود و آنرا زمانی منفجر کرد که مسجد مملو از نمازگزاران بود.

آصف وزیری ، سخنگوی قوماندانی امنیه طالبان در ولایت بلخ، گفته است که فرد مظنون عبدالحمید سنگریار نام دارد و یکی از افراد عمده داعش به حساب می رود که در گذشته نیز نقش کلیدی را در حملات بازی می‌کرد و هر بار قادر به فرار می شد.

اما این بار، به گفته وزیری "ما توانستیم وی را در یک عملیات خاص دستگیر کنیم."

گروه دولت اسلامی (داعش) مسوولیت حمله ولایت کندز را نیز پذیرفته است که در آن چهار نفر کشته و ۱۸ تن دیگر زخم برداشتند.

پس از حملات اخیر در چندین ولایات افغانستان ، نیروهای امنیتی طالبان تدابیر جدی امنیتی را در مساجد شهر کابل افزایش داده اند.

افغان‌های شیعه که اکثرا از قوم هزاره استند ، حدود ۱۰ الی ۲۰ در صد از نفوس افغانستان را تشکیل میدهند و در گذشته نیز هدف حملات داعش قرار گرفته اند.

در اوایل هفته جاری، در دو انفجار همزمان که یکی از مکاتب پسران در منطقه شیعه نشین کابل هدف قرار گرفت ، دست کم شش نفر کشته شدند. تا حال هیچ گروهی مسوولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.

افغانستان در حالی شاهد انفجارهای پیهم است که یک روز قبل، غرب کابل شاهد سه انفجار بود که یکی آن در مرکز آموزشی ممتاز و دو انفجار دیگر در مقابل لیسۀ عبدالرحیم شهید به وقوع پیوست و منجر به تلفات دانش‌آموزان شد.

در جریان هفته جاری ولایت کابل ، ننگرهار، کندز، مزارشریف و برخی از ولایت‌های دیگر افغانستان شاهد حملات انفجاری بودند، حملاتی که نه تنها افراد طالبان، بلکه بیشتر غیرنظامیان هدف حملات مرگبار قرار گرفتند.

افزایش حملات اخیر از سوی گروه داعش موجب نگرانی مردم در افغانستان شده است.

گروه طالبان پس از مسلط شدن بر افغانستان در اگست سال گذشته، همواره اصرار کرده است که امنیت در سراسر آن کشور را تامین کرده و نیروهای آنان داعش را شکست داده اند.

اما برخی از تحلیلگران به این باوراند که داعش به مثابه یک مشکل جدی امنیتی در افغانستان مبدل شده است.

حکمت الله حکمت، تحلیلگر سیاسی، به خبرگزاری فرانس پرس گفته است که "از زمانیکه طالبان قدرت را به دست گرفت، بهبود امنیت یگانه دست آورد بود که طالبان بر آن می بالید".

اما آقای حکمت همچنین گفت که " اگر این امر استمرار پیدا نکند و نتوانند داعش را مهار کنند، آنها نیز مانند حکومت پیشین با شکست مواجه خواهند شد."

XS
SM
MD
LG