لینک های دسترسی

Breaking News

طالبان نشرات رادیویی صدای امریکا را متوقف کردند


ستدیوی مرکزی رادیو آشنا صدای امریکا در شهر واشنگتن دی سی
ستدیوی مرکزی رادیو آشنا صدای امریکا در شهر واشنگتن دی سی

گروه طالبان اعلام کرده است که نشرات صدای امریکا و رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی را که روی امواج متوسط و اف ام از داخل افغانستان پخش می‌شدند، متوقف کرده است.

طالبان گفته اند که بر اساس رهنمود جدید وزارت اطلاعات و فرهنگ آن گروه، نشرات صدای امریکا از داخل افغانستان سر از تاریخ اول دسمبر متوقف خواهد شد، اما جزییات بیشتر در مورد دلیل این اقدام ارایه نکرده اند.

رادیو آشنا صدای امریکا تا پیش از وضع این محدودیت از طریق ۱۵ موج اف ام و دو موج متوسط روزانه ۱۲ ساعت – شش ساعت دری و شش ساعت پشتو – از داخل افغانستان نشرات داشت. این رسانه با برنامه‌های متنوع، صدای مردم افغانستان را در مورد مسایلی که از سوی طالبان در رسانه‌های داخلی سانسور می‌شود، به گوش جهانیان می‌رساند.

پیش از این، نشرات تلویزیونی صدای امریکا که به نام "تلویزیون آشنا" از طریق شبکه‌های تلویزیونی طلوع، طلوع نیوز و لمر و پیش از آن برای کم و بیش یک دهه از طریق تلویزیون ملی افغانستان نشر می‌شد، به تاریخ ۲۷ مارچ (هفتم حمل) سال روان از سوی طالبان متوقف شده بود.

رادیو آشنا صدای امریکا که کم و بیش ۷.۳ میلیون شنونده در داخل افغانستان دارد، از سد مشکل پیش آمده گذشته و نشرات رادیویی خود را از این پس روی موج متوسط ۹۷۲ کیلوهرتز به شنوندگان افغان، از بیرون از افغانستان پیشکش می‌کند.

افزون بر این، نشرات رادیو آشنا به گونۀ منظم در ماهوارۀ صدای امریکا (کانال ۴۶۹ یاست) و شبکه‌های دیجیتلی این رسانه به شمول وبسایت‌های دری و پشتو و صفحات فیسبوک آن پخش می‌شود. همچنین، صدای امریکا فعالانه در تلاش است تا نشرات خود را از طرق مختلف دیگر به گوش شنوندگان خود در افغانستان و سرتاسر جهان برساند.

نشرات رادیویی دری صدای امریکا در ماه اکتوبر سال ۱۹۸۰ و نشرات رادیویی پشتوی صدای امریکا در ماه جولای سال ۱۹۸۲ برای افغانستان آغاز شد.

پس از مسلط شدن بر افغانستان، طالبان محدودیت‌های شدیدی را بر آزادی بیان و رسانه‌ها در افغانستان وضع کرده اند.

بر اساس آخرین گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز، پس از مسلط شدن طالبان بر افغانستان، ۲۱۹ رسانۀ چاپی، صوتی و تصویری در آن کشور از فعالیت باز مانده است، حالانکه پیش از مسلط شدن طالبان بر افغانستان، ۵۴۷ رسانه در افغانستان وجود داشت.

XS
SM
MD
LG