در ادامهٔ وضع محدودیت بر رسانه ها، طالبان روز جمعه اول اپریل (۱۲ حمل) محدودیت بیشتر را بر رسانههای افغانستان وضع کردند و حتا نشر و بخش فلم و سریال های را منع کرد که محتوای آن مسایل اسلامی است.
محمد رحمتی، مدیر مسوول تلویزیون تمدن، گفته است که "ریاست مطبوعات استخبارات حکومت طالبان در تماس با تلویزیون تمدن، نشر هرنوع فلم و سریال خارجی حتا با محتوای اسلامی را ممنوع کرد!"
آقای رحمتی در یک تویت گفته است که "افزایش روزافزون محدودیتها از سوی طالبان نوید روزهای سیاه تری را برای افغانستان می دهد!"
دستور جدید طالبان مبنی بر منع نشر و پخش فلم و سریالها با محتوای اسلامی پس از آن صادر شد که در روزهای اخیر، استخبارات طالبان چندین خبرنگار و کارمندان رسانهای را بازداشت کردند، اقدامی که با واکنش سازمان حامی آزادی بیان و برخی کشور های غربی از جمله ایالات متحده شد.
وزارت خارجهٔ امریکا ناوقت دوشنبه ۲۸ مارچ با نشر اعلامیهای گفت که امریکا و جامعهٔ بین المللی عملکرد طالبان در داخل افغانستان را از نزدیک زیر نظر دارند.
در این اعلامیه با ابراز نگرانی آمده است که تصمیم طالبان مبنی بر وضع محدودیت بر رسانه ها، مردم افغانستان را از دسترسی به رسانههای مستقل بی بهره می کند.
وزارت خارجهٔ امریکا همچنین گفته است که ایالات متحده به حق آزادی بیان در سراسر جهان متعهد است، به ویژه ژورنالستان و مدافعان حقوق بشر تا آنها "آزادانه و بدون ترس" فعالیت کنند.
علاوه بر آن، مقامهای طالبان روز یکشنبه ۲۷ مارچ (هفتم حمل) پخش و نشر برنامههای پشتو، فارسی و ازبیکی بیبی سی، صدای امریکا و دویچهوله آلمان را از طریق رسانههای محلی ممنوع کرد.
گرچه طالبان شماری از این خبرنگاران را پس از بازداشت و بازجویی از قید رها کردند، بر اساس گزارش ها، شماری از کارمندان رسانهای هنوز هم در بازداشت طالبان به سر می برند.
پس از روی کار آمدن طالبان در افغانستان به تاریخ ۱۵ اگست ۲۰۲۱ فضای آزادی بیان و کار رسانهای که به عنوان یکی از دستاوردهای دو دهۀ گذشته در آن کشور به شمار می رفت، به طور کم سابقه محدود شده است.
در این مدت، طالبان دهها خبرنگار محلی و خارجی را توقیف و مورد بازجویی قرار داده و در برخی موارد شماری از کارمندان رسانهای را مورد لت و کوب شدید قرار داده اند.
علاوه بر آن، پس از تسلط طالبان بر افغانستان بسیاری از رسانهها در این کشور برنامههای موسیقی و برنامههای اختصاصی برای زنان را متوقف کرده اند و بسیاری از روزنامه نگاران زن، مجبور به ترک کار رسانهای شدند.
کشورهای غربی و نهادهای بینالمللی، به شمول ملل متحد و سازمانهای مدافع حقوق بشر نسبت به وضعیت آزادی بیان و حقوق بشری در افغانستان زیر سلطۀ طالبان ابراز نگرانی کرده و همواره تاکید کرده اند که اگر طالبان خواستار مشروعیت بین المللی اند، باید به این حقوق احترام بگذارند.