طالبان ادعا کرده اند که روند رهایی ۴۰۰ زندانی آن گروه از زندان پلچرخی با "خطر جدی امنیتی" مواجه است، اما ریاست جمهوری افغانستان این ادعای طالبان را "بی مورد و بی اساس" خوانده است.
گروه طالبان با نشر اعلامیهای ادعا کرده است: "یک گروه داعشی به کمک استخبارات ادارۀ کابل، برخی نظامیان و قوماندانان پوستههای امنیتی زندان، اراده هماهنگی و همکاری دارند تا بر آن وسایط نقلیه حمله کنند که باقی زندانیان طالبان را از زندان پلچرخی انتقال میدهد".
در این اعلامیه همچنین ادعا شده است که آنان میخواهند با انجام این حمله روند مذاکرات صلح را مختل کرده و نیز از این زندانیان انتقام بگیرند.
اما صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان با نشر پیامی در تویتر گفته است: "ادعای طالبان در مورد چگونگی تامین امنیت یک تعداد زندانیان آن گروه بی مورد و بی اساس است. حکومت افغانستان در این زمینه از قبل تدابیری را روی دست گرفته است و طالبان باید از نشر چنین اعلامیهها پرهیز کنند."
قرار است حکومت افغانستان ۴۰۰ زندانی طالبان را که به گفتۀ مقامهای افغان "مرتکب جرایم سنگین" شده بودند و لویه جرگۀ مشورتی صلح مشورۀ رهایی آنان را داده بود، از بند رها کند.
بر اساس توافقنامۀ صلح امریکا-طالبان که به تاریخ ۲۹ فبروری در قطر امضا شد، حکومت افغانستان باید ۵۰۰۰ زندانی طالبان را رها کرده و طالبان نیز ۱۰۰۰ اسیر دولت را از بند رها کنند.
محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان در روز نخست عید قربان اعلان کرد که رهایی ۴۰۰ زندانی طالبان که گفته میشود "ادعای حق العبدی" بر آنان وجود دارد، در حیطۀ صلاحیت وی نبوده و باید نمایندگان مردم افغانستان در لویه جرگۀ مشورتی در مورد آن تصمیم بگیرند.
یکروز پس از آنکه لویه جرگۀ مشورتی به رهایی این ۴۰۰ زندانی رای داد، آقای غنی فرمان رهایی آنان را امضا کرد.
صدیق صدیقی در مصاحبه با صدای امریکا گفته است که در جمع این ۴۰۰ زندانی ، ۱۵۶ تن از محکومین قاچاق مواد مخدر و ۵۶ فردی که محکوم به اعدام بودند، شامل اند.
انتظار میرود که با تکمیل شدن روند رهایی این زندانیان، مذاکرات بینالافغانی در روزهای نزدیک در قطر آغاز شود.