عبدالسلام حنفی، معاون ریاست الوزرای حکومت طالبان با یک هیات سازمان جهانی صحت دیدار کرده و خواستار واگذاری کرسی افغانستان در این سازمان به نمایندهٔ این گروه شده است.
حکومت طالبان ناوقت روز دوشنبه ۱۸ نومبر (۲۸ عقرب) با نشر اعلامیهای گفت که مقامهای این گروه با هیاتی به رهبری حنان حسن بلخی، رییس بخش منطقهای مدیترانۀ شرقی سازمان جهانی صحت، در مورد درمان معتادان مواد مخدر و جلوگیری از گسترش ویروس پولیو در افغانستان بحث و گفتگو کرده است.
در اعلامیه آمده است: "عبدالسلام حنفی از مسوولان سازمان صحی جهان خواست که ضمن واگذاری کرسی افغانستان در این سازمان به نمایندۀ امارت اسلامی، (حکومت طالبان) در زمینههای تسهیلات ویزه برای بیماران، تداوی معتادان و امراض انتانی، ایجاد شفاخانه جهت تداوی بیماری سرطان، بلند بردن ظرفیت داکتران و تخنیکران و فعال سازی اساسی لابراتوارهای پولیو و تجهیز آنها، توجه نمایند."
دفتر رسانههای حکومت طالبان به نقل از رییس بخش منطقهای مدیرانۀ شرقی سازمان جهانی صحت گفته است که بلخی در این دیدار تعهد کرده که برای واگذاری کرسی افغانستان به این گروه تلاش میکند.
حنان حسن بلخی و سازمان جهانی صحت تا اکنون در این مورد ابراز نظر نکرده اند.
در سه سال گذشته که طالبان بر افغانستان دوباره مسلط شده اند، هیچ کشور یا نهاد بینالمللی حکومت این گروه را به رسمیت نشناخته و جامعهٔ بینالمللی تاکید دارد که اگر طالبان خواستار کسب مشروعیت اند باید به حقوق بشری مردم افغانستان به ویژه حقوق زنان و اقلیتها احترام گذاشته، حکومت همهشمول را شکل داده و با گروههای تروریستی مبارزه کرده و نگذارند که از خاک افغانستان بر ضد هیچ کشوری استفاده شود.
این در حالی است که طالبان در بیشتر از سه سال گذشته، چندین بار از سازمان ملل متحد خواسته اند تا کرسی نمایندگی افغانستان در این سازمان را به این گروه واگذار کند، اما این سازمان تا کنون از این اقدام خودداری کرده است.
سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، از سوی این گروه به صفت نمایندۀ دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد معرفی شده است.
ملل متحد در سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ که طالبان بر افغانستان مسلط بودند، این گروه را به رسمیت نشناخته بود و در آن زمان حکومت به رهبری برهانالدین ربانی، رییس جمهور پیشین افغانستان را که بر بخش کوچک جغرافیای آن کشور کنترول داشت و در برابر طالبان مقاومت میکرد، به صفت حکومت مشروع افغانستان به رسمیت میشناخت.
نگرانی از افزایش واقعات پولیو
حکومت طالبان گفته است که مقامهای این گروه و هیات سازمان جهانی صحت از افزایش واقعات بیماری فلج کودکان (پولیو) در این کشور ابراز نگرانی کرده اند.
کریستوفر الیاس، رییس عمومی بخش صحی بنیاد بل و ملیندا گیتس در دیدار با معاون ریاست الوزرای حکومت طالبان گفته است که آنان در همکاری با این گروه، تلاش خواهند کرد تا از افزایش واقعات پولیو در سراسر افغانستان جلوگیری شود.
الیاس گفته است که در طول چند ماه اخیر، موارد مثبت فلج اطفال در افغانستان و پاکستان به طور دوامدار در حال افزایش است.
در ماه سپتمبر، طالبان کمپاین واکسین خانه به خانه را در بخشهایی از جنوب افغانستان از جمله قندهار بدون اینکه دلیلی ارایه کنند، به طور ناگهانی متوقف کردند.
سازمان جهانی صحت همواره بر تطبیق خانه-به-خانهٔ واکسین پولیو تاکید داشته و گفته است که این روش در مقایسه با روشهای دیگر موثرتر است، اما طالبان تاکید داشته اند که این کمپاین در مساجد تطبیق شود.
معاون ریاست الوزرای حکومت طالبان به هیات سازمان جهانی صحت اطمینان داده که آنان برای تطبیق کمپاینهای واکسین پولیو در سراسر افغانستان متعهد اند.
حنفی افزوده است: "ما متعهد هستیم تا تمام کودکان واکسین شوند، پولیو محو گردد و هیچ کودکی به آن مصاب نشود."
افغانستان و پاکستان، دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری فلج اطفال از کودکان در آن قربانی میگیرد. تاکنون در سال روان ۴۹ مورد در پاکستان و ۲۳ مورد این بیماری در افغانستان گزارش شده که نسبت به شش مورد در هر یک از این دو کشور در سال ۲۰۲۳، افزایش قابل ملاحظهای را نشان میدهد.
گروه