لینک های دسترسی

Breaking News

طالبان مولانا فضل‌الرحمان را به کابل دعوت کردند


 مولانا فضل الرحمن رهبر حزب حمعیت علمای اسلام پاکستان
مولانا فضل الرحمن رهبر حزب حمعیت علمای اسلام پاکستان

پس از افزایش تنش در روابط میان طالبان و پاکستان، حکومت طالبان از مولانا فضل‌الرحمان، رهبر جمعیت علمای اسلام، برای سفر به کابل دعوت کرده است.

این حزب روز شنبه ۱۶ دسمبر (۲۵ قوس) در شبکه اجتماعی ایکس گفت که این دعوت‌نامه توسط سردار احمد شکیب، شارژدافیر منصوب طالبان در سفارت افغانستان در اسلام‌آباد به مولانا فضل‌الرحمان در خانه‌اش تحویل داده شده است.

مولانا فضل‌الرحمان، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام، رابطه‌ٔ دیرینه و نزدیک با طالبان دارد و بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستانی، طالبان از او خواسته اند تا برای بهبود روابط پاکستان و حکومت این گروه میانجی‌گری کند.

برخی از خبرنگاران پاکستانی گفته اند که این پیشنهاد پس از آن به مولانا فضل‌الرحمان ارایه شد که هفتۀ گذشته برخی از دپلومات‌های خارجی با مقامات پاکستانی در مورد اهمیت نقش مولانا فضل‌الرحمان در بهبود روابط اسلام‌آباد و کابل گفتگو کردند.

شماری از رسانه‌های پاکستانی به نقل از منابع حزب جمعیت علمای اسلام، نوشته اند که به دلیل حملات اخیر تحریک طالبان پاکستان، اوضاع بین حکومت پاکستان و حکومت طالبان متشنج‌تر شده و مولانا فضل‌الرحمان تلاش خواهد کرد که نقش خود را در بهبود این روابط ایفا کند و نیز با گروه تحریک طالبان پاکستانی گفتگو خواهد کرد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان روز یک‌شنبه (٢٦ قوس) در صحبت با رادیو تلویزیون ملی افغانستان که از سوی طالبان کنترول می‌شود، خبر دعوت از این روحانی پاکستانی را تایید کرده است.

مجاهد گفته است که مولانا فضل الرحمان برای جلوگیری از تبلیغات منفی علیه طالبان در پاکستان، به کابل دعوت شده است و به گفتۀ او، طالبان می‌خواهند واقعیت‌ها را به مردم پاکستان برسانند. او افزوده است که مولانا فضل‌الرحمان در این زمینه نقش خوبی ایفا کرده می‌تواند.

پس از حملات تروریستی اخیر در پاکستان، مقامات پاکستانی بارها طالبان را به حمایت از گروه تحریک طالبان پاکستان متهم کرده و گفته اند که این گروه از خاک افغانستان برای حمله به نیروهای امنیتی پاکستان استفاده می‌کند، اما حکومت طالبان این ادعاهای اسلام‌آباد را رد کرده است.

در آخرین مورد، ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان، روز پنجشنبه ۱۴ دسمبر (۲۳ قوس) از حکومت طالبان در افغانستان خواست تا بر ضد عاملان حملهٔ دیرهٔ اسماعیل خان "اقدام قاطع" انجام داده و آنان را به پاکستان تحویل دهد.

بلوچ گفت: "افغانستان باید عاملان این حملهٔ ظالمانه و در کنار آنان رهبران تحریک طالبان پاکستانی (تی‌تی‌پی) را به پاکستان تحویل دهد...پاکستان انتظار دارد که حکومت افغانستان تدابیر محکم و قابل تایید را اتخاذ کند که خاک آن کشور توسط سازمان‌های تروریستی استفاده نشود."

کم از کم شش مهاجم مسلح روز سه شنبه ۱۲ دسمبر بر یک مرکز پولیس در ساحهٔ درابن در دیرهٔ اسماعیل خان در ایالت خیبرپشتونخوا پاکستان یورش بردند که در اثر حملات انتحاری و انفجاری این مهاجمان کم از کم ۲۳ منسوب امنیتی پاکستان کشته و ده‌ها نفر دیگر زخمی شدند.

اما ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، گفت که حمله بر مرکز پولیس در دیره اسماعیل خان ربطی به افغانستان ندارد. مجاهد روز چهارشنبه ۱۳ دسمبر (۲۲ قوس) در مصاحبه با تلویزیون ملی افغانستان که تحت کنترل طالبان است، گفت که اگر حکومت پاکستان در رابطه با این حمله مدارکی را به افغانستان ارایه کند، بررسی خواهد شد.

گروه تحریک جهاد پاکستان مسوولیت حملهٔ دیرهٔ اسماعیل خان را به دوش گرفته است، گروهی که به گفتهٔ مقام‌های پاکستانی با تحریک طالبان پاکستانی مرتبط است.

هنوز روشن نیست که مولانا فضل‌الرحمان چه زمانی به کابل سفر خواهد کرد و آیا میانجی‌گری او میان اسلام‌آباد و حکومت طالبان نتیجه مطلوب خواهد داشت یا نه؟

این در حالی است که زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین ایالات متحده در امور صلح افغانستان گفته که لازم است که کابل و اسلام‌آباد برای جلوگیری از تشدید بحران با هم گفتگو کنند.

خلیلزاد روز پنجشنبه ۱۴ دسمبر (۲۳ قوس) در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: "برای جلوگیری از تشدید تنش بیشتر از جمله درگیری مستقیم، اسلام‌آباد و کابل باید مذاکره درباره توافقی را در نظر بگیرند که ضمانت‌ها و میکانیزم‌های اجرایی را فراهم می‌کند که از استفاده هر گروه یا فردی از خاک پاکستان و افغانستان توسط هر گروه یا فردی علیه یکدیگر، به شمول تحریک طالبان پاکستان و داعش خراسان، جلوگیری کند".

در این حال، عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخلۀ حکومت طالبان، در مصاحبه‌ای با طلوع نیوز گفته است که طی یک سال گذشته ۴۰ شبه‌نظامی تحریک طالبان پاکستان در افغانستان بازداشت و زندانی شده اند.

او گفته است که حکومت طالبان با تمام کشورهای همسایه خواهان روابط نیک است. قانع حضور گروه‌های تروریستی را نیز در افغانستان رد کرده است.

گروه

XS
SM
MD
LG