لینک های دسترسی

Breaking News

نشست طالبان با ائتلاف شمال در پاریس


قرار است نمایندگان طالبان با رهبران ائتلاف شمال و نمایندگان شورای عالی صلح طی نشستی در پاریس در مورد آیندۀ سیاسی افغانستان دیدگاه های خود را مطرح کنند.

قرار است رهبران ائتلاف شمال، نمایندگان طالبان و شماری از اعضای شورای عالی صلح به زودی طی نشستی در فرانسه در مورد سرنوشت سیاسی افغانستان پس از سال ۲۰۱۴ دیدگاه های خویش را با هم شریک بسازند.

سردار محمد رحیمی، سخنگوی ائتلاف جبهه ملی می گوید، از نشست جدید که شاید به تاریخ پانزدهم دسمبر که از سوی یک مرکز پژوهشی فرانسه برگزار شود، نمی توان نتایج آنی و غیرمترقبه را انتظار داشت.

رحیمی با بی باوری به نگاه طالبان نسبت به تلاش های صلح در افغانستان، آماده بودن برای مذاکره را در صورت انعطاف پذیری طالبان ضروری عنوان می کند. او می افزاید که نشستی مانند نشست پاریس فرصتی برای طرفین است تا دیدگاه های خود را به گونۀ روشن مطرح بسازند، تا باشد که ادامۀ چنین تلاش ها به سازگاری منتهی شود.

هرچند طالبان باربار گفته اند که با حکومت افغانستان که به گفتۀ آن گروه یک حکومت دست نشانده است وارد مذاکره و گفتگو نمی شوند، اما انتظار می رود که در نشست پاریس دو تن از مشاوران ارشد ریاست جمهوری افغانستان شرکت کنند.

روزنامۀ وال ستریت ژورنال نیز در مطلبی به نقل از ایمل فیضی، سخنگوی حامد کرزی، رئیس جمهور افغانستان نگاشته است که حکومت آن کشور برای تامین ثبات و صلح، از هر گونه مفاهمه و تبادل نظر پشتیبانی می کند.

تمایل طالبان به صلح

وحید مژده، کارمند وزارت خارجۀ افغانستان در رژیم طالبان و تحلیلگر مسایل سیاسی می گوید که نشست پاریس در سلسلۀ تلاش ها برای مذاکرات صلح شامل نبوده اما فرصت خوبی برای درک بیشتر طرفین از دیدگاه های همدیگر می باشد.

آقای مژده که در این اواخر در نشست قطر نیز شرکت کرده بود، از ارادۀ طالبان برای مذاکرات خبر می دهد. او به نقل از طالبان حضور نمایندگان آن گروه را در نشست های قطر نشانه یی از تمایل و رغبت طالبان به مذاکرات و تامین صلح در افغانستان عنوان می کند.

سخنگوی جبهۀ ملی گفت که در نشست پاریس شهاب الدین دلاور یکی از چهره های برجستۀ سیاسی طالبان شرکت خواهد کرد. آقای مژده می گوید که نام دلاور در فهرست سیاه سازمان ملل متحد درج است که عدم حذف نام او از این فهرست، وی را از شرکت در کنفرانس پاریس باز خواهد داشت.

شهاب الدین دلاور در رژیم طالبان در ریاض و اسلام آباد سفیر بود و پیش از سقوط طالبان به صفت معاون ستره محکمه ایفای وظیفه می کرد.

محمد یونس قانونی، رئیس پیشین و عضو کنونی ولسی جرگۀ افغانستان که قرار است در نشست پاریس شرکت کند تمایل طالبان را به مذاکره از دید مثبت نگریسته و می گوید که بدون درک متقابل، مصالحه دور از امکان است.

آقای قانونی به وال ستریت ژورنال گفته است که طالبان فاقد طرز دید مدنی اند و بدون تغییر دیدگاه آنان، دشوار است که از مذاکره با آن گروه امید داشت.

تغییر موقف پاکستان

در این اواخر پاکستان نیز در خصوص مذاکرات صلح با طالبان موقف نرمتری را اتخاذ کرده است. رحیمی می گوید که پس از تماس های شورای عالی صلح با مقام های پاکستانی احتمالاً تغییری در موقف آن کشور و انعطاف پذیری در موضع طالبان به وجود آمده است.

سخنگوی جبهۀ ملی می افزاید که رهبران آن ائتلاف هر چند از مذاکرات صلح استقبال می کنند اما در این مذاکرات از موضع قوت به پیش خواهند رفت. رحیمی ادامه می دهد که مذاکرات با طالبان باید در چهارچوب مندرجات قانون اساسی افغانستان صورت گیرد نه بر مبنای یک تعامل سیاسی که به گفتۀ وی عدالت قربانی صلح شود.

این در حالی است که دپلومات های سازمان ملل از برگزاری سیمینار دیگری در مورد افغانستان به اشتراک سیاستمداران ارشد و نمایندگان برجستۀ طالبان خبر می دهد که شاید سال آینده در ترکمنستان برگزار شود.
  • 16x9 Image

    نجیب‌الله احمدیار

    نجیب‌الله احمدیار کار با رسانه‌ها را در سال ۲۰۰۱ میلادی آغاز کرد و از سال ۲۰۰۹ به اینسو در صدای امریکا به صفت ویراستار، نویسنده و مجری برنامه‌های رادیویی، تلویزیونی و دیجیتلی کار می‌کند. 

XS
SM
MD
LG