حکومت طالبان امروز ۲۴ اکتوبر (دوم عقرب) برای رسیدگی به مشکل گرسنگی در این کشور برنامهٔ گندم در مقابل کار را راه اندازی کرد.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان گفت که این برنامه در شهرها و شهرکهای عمده در سراسر افغانستان راه اندازی میشود و تنها در کابل ۴۰ هزار نفر تحت این برنامه استخدام خواهند شد.
او افزود که برای مبارزه با بیکاری، "این یک گام مهم است".
برنامه غذا در مقابل کار طالبان به کارگران پول نمیپردازند و فقط بر افرادی متمرکز است که در حال حاضر بیکار بوده و در فصل زمستان با خطر گرسنگی مواجه اند.
در جریان این برنامهٔ دوماهه در کابل ۱۱۶۰۰ تن گندم و در سایر شهرها، به شمول هرات، جلالآباد، قندهار، مزار شریف و پلخمری ۵۵ هزار تن گندم توزیع خواهد شد.
کار در مقابل گندم شامل کندنکاری مجراهای آب و تراسها آبریز برای جمعآوری آب برف جهت مبارزه با خشکسالی است.
سقوط اقتصادی
نمایندۀ ویژه منشی عمومی سازمان ملل متحد در افغانستان بر جلوگیری از فروپاشی اقتصادی این کشور تاکید کرد.
هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان روز یکشنبه ۲۴ اکتوبر (دوم عقرب) گفت که دیبرا لاینز، رییس یوناما از عمیقتر شدن بحران اقتصادی و بشری در این کشور به مقامات طالبان ابراز نگرانی کرده است.
یوناما افزوده است: "ملل متحد در افغانستان به افزایش ارایه کمک های حیاتی ادامه میدهد، اما نمایندۀ ملل متحد خاطر نشان ساخت که همۀ نهادها باید برای جلوگیری از فروپاشی اقتصادی هر کاری که ممکن است را انجام دهند.
خانم لاینز همچنین بر ایجاد یک "حکومت همهشمول" تاکید کرده و گفته است که ملل متحد به پشتیبانی خود از حقوق تمام افغانها، به شمول زنان و مردان ادامه خواهد داد.
برنامه انکشافی ملل متحد با اظهار نگرانی گفته است که در مسیر فعلی، ۹۷ درصد خانوادههای افغان تا اوایل یا اواسط سال ۲۰۲۲ زیر خط فقر قرار خواهند گرفت.
این در حالی است که وزیر توسعهٔ سویدن هشدار داده است که اگر جامعهٔ بین المللی اقدامات سریعی را روی دست نگیرد، افغانستان به زودی شاهد هرج و مرج خواهد بود.
پیرآسلن فرد، وزیر توسعهٔ سویدن گفت که افغانستان در پرتگاه سقوط قرار دارد و این سقوط سریعتر از آنچه که پیشبینی شده بود، اتفاق میافتد.
او افزود که طالبان تا حال نتوانسته اند ثابت کنند که سیاستهای سرکوبگرایانهٔ خویش را ترک کرده اند.