محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان ادعا کرده است که هشت کودک در اثر گرسنگی در دشت برچی، در غرب کابل جان باخته اند.
آقای محقق که با خانوادهاش در خارج از افغانستان به سر میبرد روز یکشنبه ۲۴ اکتوبر (دوم عقرب) در صفحۀ فیسبوکاش نوشته است که این کودکان در "سایۀ سلطۀ کسانی که حاکمیت شان را اسلامی" میدانند، در اثر فقر و تنگدستی جان باخته اند.
آقای محقق نگاشته است: "این حادثه كه بايد دنيا را تكان میداد، ولى از اينكه وفات يافتهگان شيعه و از جامعه هزاره و در منطقه هزارهنشين است، نه تنها دنيا را تكان نداد بلکه كه حاكمان فعلى كابل را كه وظيفه شان تامين معيشت و امنيت آن مردم است هم به تحرك وعكس العمل وادار نكرد."
رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان در مورد جان باختن این کودکان بیشتر معلومات نداده، اما گفته میشود که این کودکان حدود سه هفته پیش در شهرک اتقاق در غرب شهر کابل جان باخته اند.
برخی رسانههای محلی افغانستان گزارش داده اند که این کودکان شامل چهار پسر و چهار دختر بودند و آنان توسط باشندگان محل به خاک سپرده شده اند.
گفته میشود که پدر و مادر این کودکان، پیش از این در اثر مریضی جان باخته بودند و آنان به سنی نرسیده بودند که بتوانند از "فقر و گرسنگی" خود را نجات دهند.
باشندگان محل گفته اند که پس از درگذشت پدر و مادر این کودکان، آنان از مدتی به اینسو، بیسرپرست شده و باشندگان محل به این کودکان نان و غذا میدادند.
محمد محقق جان باختن این کودکان در اثر "فقر و گرسنگی" را یک "فاجعۀ غمانگیز" عنوان کرده و گفته است: "به جهانيان، خصوصاً كشورهاى اسلامى و موسسات كمك رسان بينالمللى هشدار میدهم كه مردم افغانستان را كه به اثر بى تدبيرى و ظلم و ستم حاكمان جديد، ٩٠ درصد شان زير خط فقر رفته اند، نه كار است و نه امنيت، به طور مستقيم كمك كنند و نگذارند كه فقر، گرسنگى و قحطى مردم را دچار فاجعه انسانى كنند."
طالبان تا کنون در مورد جان باختن هشت کودک در غرب کابل چیزی نگفته اند. این در حالی است که با مسلط شدن طالبان بر افغانستان فقر و گرسنگی در این کشور افزایش یافته و نهادهای بینالمللی از بحران بشری در افغانستان هشدار داده اند.
پیش از این یونیسف با ابراز نگرانی گفته بود که حدود ۱۰ میلیون کودک در افغانستان به کمکهای بشری نیاز دارند.
پیش از این منابع محلی و بینالمللی گفته بودند که در افغانستان کودکان از گرسنگی میمیرند و بیشتر بهای بحران بشری در این کشور را کودکان میپردازند.
ملل متحد هشدار داده است که تا اخیر سال جاری میلادی، یک میلیون کودک زیر سن پنج سال با سوی تغذی حاد مواجه خواهد شد در حالی که ۳.۳ میلیون نفر دیگر از این مشکل صحی رنج خواهد برد.
بر اساس پیشبینی برنامۀ جهانی غذا برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی به ۲۰۰ میلیون دالر و در سه ماه نخست سال ۲۰۲۲ میلادی به ۳۰۰ میلیون دالر نیاز است.