لینک های دسترسی

Breaking News

طالبان رها شده، با پاسپورت به افغانستان بر میگردند


معصوم ستانکزی، رئیس دارلانشای شورای عالی صلح افغانستان می گوید که طالبان آزاد شده، شهروندان افغان بوده و حق داشتن پاسپورت افغانستان را دارند.

آقای ستانکزی به صدای امریکا گفت "اینکه آنان در کجا و چگونه پاسپورت گرفته اند مهم نیست. آنها حق دارند به حیث افغان، به نمایندگی های سیاسی افغانستان مراجعه کرده و پاسپورت بگیرند. هدف عمده این بوده است که آنان آزاد شده و با فامیل های خود یکجا شوند."

حکومت پاکستان در جریان سفر صلاح الدین ربانی، رئیس شورای عالی صلح افغانستان، به پاکستان چندین زندانی طالب را به خاطر تسهیل روند صلح در افغانستان از بند رها کرد. اما منتقدین می گویند که افراد رها شده نفوذ کافی در طالبان ندارند و رهایی شان تأثیر زیادی به روند صلح نخواهد داشت.

گفته میشود قونسلگری افغانستان در شهر پشاور پاکستان، به طالبان رها شده از زندان پاسپورت داده است تا برگشت قانونی آنها به افغانستان را، تسهیل کند.

صدور پاسپورت، به باور برخی ها، همچنان میتواند در کنترول این افراد، پس از عودت شان به افغانستان، موثر واقع گردد.

پیشینۀ جرمی

شماری از رسانه های پاکستانی در فهرست اشخاص آزاد شده از ملا نورالدین ترابی، وزیر عدلیۀ رژیم طالبان، نام برده است. آقای ترابی در انفاذ احکام شدید اجتماعی طالبان چون بررسی ریش مردان، در کابل و سایر شهرها نقش داشت.

مقامات در شورای صلح افغانستان تا حال خبر رهایی ملاترابی را تایید یا رد نکرده اند.

آقای ستانکزی در پاسخ به انتقادات نقض حقوق بشری توسط ملا ترابی گفت، بررسی این موارد به نهادهای قانونی افغانستان مربوط میگردد.

"این موضوع مسألۀ داخلی افغانستان است و مربوط می شود به مردم افغانستان که در بارۀ آن قضاوت کنند و تصمیم بگیرند. در افغانستان تعداد بیشماری به نقض حقوق بشر متهم استند. نخست باید برای این مساله راهی جستجو گردد تا مسالۀ نقض بشر ]در مورد این اشخاص[ مشخص شود و سپس در زمینه باید گذشت صورت بگیرد، که هدف کل عدالت انتقالی هم در همین موضوع نهفته است."

حضور طالبان در پاکستان

مقامات شورای صلح میگویند که شمار دقیق زندانیان طالبان افغان در پاکستان را ندارند، اما فهرست آنهایی که باید رها شوند را به مقامات پاکستانی داده اند.

در میان افرادی که حکومت افغانستان خواستار آزادی آنها است، ملا عبدالغنی برادر است. ملابرادر رهبر شماره دوم طالبان، محسوب میگردید که در سال ۲۰۱۰ در شهر کراچی پاکستان بازداشت شد.

اگر چه دولت پاکستان تا حال دلایل بازداشت ملابرادر را مشخص نساخته است اما مقامات افغان گفته اند که او بخاطر ایجاد تماس های مستقیم با حکومت افغانستان توسط سازمان اطلاعات پاکستانی، آی اس آی، توقیف گردید.

گروه طالبان رهایی زندانیان طالب از زندانهای پاکستان را استقبال کرده اما از پیامدهای مثبت آن بر روند گفتگوهای صلح با دولت افغانستان، چیزی نگفته است.
  • 16x9 Image

    حفیظ آصفی - واشنگتن

    حفیظ آصفی پس از فراغت از دیپارتمنت ژورنالیزم فاکولته ادبیات پوهنتون کابل در سال ۱۳۵۸تا کنون در رسانه های مختلف ملی و بین المللی به صفت نویسنده، ژورنالیست و منتقد هنری کار کرده است. آصفی از سال ۲۰۰۹ تا کنون در رادیو و تلویزیون آشنا صدای امریکا سرگرم کار است. 

XS
SM
MD
LG