لینک های دسترسی

Breaking News

طالبان: تصمیم ملل متحد در مورد نمایندگی افغانستان 'غیرعادلانه' است


گروه طالبان تصمیم ملل متحد را در مورد ادامۀ کار غلام محمد اسحاقزی، به صفت نمایندۀ دایمی افغانستان در آن سازمان "غیرعادلانه" خواند.

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزرات خارجۀ طالبان روز سه شنبه هفتم دسمبر (۱۶ قوس) در تویتر نوشت: " باقی‌ماندن کرسی افغانستان در‌ ملل متحد به دست کسی که هیچ ارتباط کاری با مرکز و هیچ حاکمیتی در هیچ نقطۀ افغانستان ندارد، چشم‌پوشی از حق مشروع مردم افغانستان است. انکار حق مشروع مردم افغانستان و استفاده از آن به عنوان ابزار فشار هیچ سودی ندارد‌ و بنیاد قانونی ندارد."

ملل متحد روز دوشنبه به رسمیت شناختن نمایندۀ طالبان را در این سازمان برای مدت نامعلوم به تعویق انداخت، به این معنا که ماموریت کنونی افغانستان در ملل متحد که از سوی حکومت به رهبری محمد اشرف غنی معرفی شده بود، به کار خود ادامه می‌دهد.

پیش از این، کمیتۀ نه نفره اعتبارنامه سازمان ملل متحد که ایالات متحده، روسیه و چین شامل آن است، روز چهار شنبه اول دسمبر (دهم قوس) جلسه‌ای را در مورد تایید اعتبارنامه‌های نمایندگان دایمی ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد دایر کردند و درخواست طالبان مبنی بر نمایندگی از افغانستان را به تعویق انداختند.

در سپتمبر گذشته، زمانیکه طالبان بر افغانستان مسلط بودند و مجمع عمومی ملل متحد برگزار شده بود، بحث سخنرانی نمایندۀ افغانستان در این مجمع جنجالی و خبرساز شده بود.

طالبان سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی این گروه در قطر را به صفت نمایندۀ افغانستان در سازمان ملل متحد معرفی کرده بودند، اما در آن زمان نیز ملل متحد غلام محمد اسحاقزی را به صفت نمایندۀ افغانستان درج فهرست سخنرانان کرده بود.

با گذشت نزدیک به چهار ماه از تسلط طالبان بر افغانستان و اعلام کابینۀ سرپرست آن گروه، هیچ کشور یا نهاد جهانی تا کنون حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.

ملل متحد در سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ که طالبان بر افغانستان مسلط بودند، این گروه را به رسمیت نشناخته و در آن زمان حکومت به رهبری برهان‌الدین ربانی، رییس جمهور پیشین افغانستان را که بر بخش کوچک جغرافیای آن کشور کنترول داشت و در برابر طالبان مقاومت می‌کرد، به صفت حکومت مشروع افغانستان به رسمیت می‌شناخت.

XS
SM
MD
LG