وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث ادارۀ طالبان گفته است که تازه ترین آمار به دست آمده نشان می دهد که بیش از ۴۰۰۰ نفر در اثر زلزلهٔ اخیر در ولایت خوست و پکتیکا کشته و زخمی شده اند.
شرفالدین مسلم، معین این وزارت، روز شنبه دوم جنوری (۱۱ سرطان) در یک نشست خبری به خبرنگاران گفت که روند کمکرسانی و سروی آسیبدیدگان زلزلۀ اخیر در چهار ولسوالی پکتیکا و یک ولسوالی خوست جریان دارد.
او با بیان اینکه در این زلزله ۱۰۰۶ نفر جان باخته و ۳۰۰۶ تن دیگر زخمی برداشتند، گفت: "همینگونه خانههای که تخریب و ویران شده به گونۀ کلی و جزیی، ۱۷هزار و ۸۱۶ خانه میرسد. برعلاوۀ خانهها مواشی بسیار زیاد تلف شده، آب کاریزها خراب شده، چاههای عمیق مردم ویران شده، طوری که آب آشامیدنی قابل استفاده نیست".
به گفتۀ مسلم، رساندن خیمه و مواد خوراکی که ضرورت اولیه بود، به مردم رسیده و این روند جریان دارد، اما در حال حاضر مشکل اساسی مردم زلزلهزده در شش ولسوالی جنوب-شرق افغانستان، نبود سرپناه است.
او گفت که مردم محل از جامعۀ بین المللی میخواهند که در زمینۀ بازسازی و اعمار منازل مسکونی با آنها کمک کنند.
معین وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث حکومت طالبان افزود: "اصل مشکل هنوز هم پابرجاست که برای مردم سرپناه به شکل بنیادی برای شان ساخته شود، هنوز باقی است و این کار انجام نشده است."
به گفتۀ او، قرار است که برای بازسازی منازل مسکونی زلزلهزدگان، کمیتهای ایجاد شود تا برای آنها یک کار اساسی انجام شود، اما مشخص نکرد که منابع مالی بازسازی خانه ها از سوی طالبان تمویل خواهد شد و یا به کمک های جامعهٔ بین المللی متکی است.
زلزلهزدگان در ولایات پکتیکا و خوست میگویند که با وجود دریافت یک مقدار کمکهای جامعه بین المللی، توان ترمیم و پاککاری منازل تخریب شده را ندارند.
برنامهٔ جهانی غذا (WFP) گفته است که در اثر زلزله در ولسوالیهای گیان و برمل ولایت پکتیکا و ولسوالی سپیری خوست حدود ۲۱۰۰ منزل مسکونی ویران شده است.
بر اساس تازهترین معلومات سازمان جهانی صحت، در مناطق آسیب دیده در حال حاضر حدود ۸۰۰ خانوادۀ بدون سرپناه زندگی میکنند.